12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProgramul ne dă speranţe

Programul ne dă speranţe

„Prinţul“ este mulţumit de ordinea în care Universitatea Craiova îşi va întâlni adversarii în sezonul următor.

Anul trecut, Universitatea Craiova începea sezonul direct cu bătăliile cele mai aşteptate de suporteri. Steaua, Rapid şi Dinamo au fost adversarii Ştiinţei în primele cinci etape ale Ligii I. Universitatea a terminat campionatul pe locul nouă, departe de pretenţiile suporterilor, dar şi ale finanţatorului Adrian Mititelu, care visează să urce cât mai rapid pe podiumul Ligii I, poate chiar în sezonul care urmează. Mai ales că programul dă apă la moară juveţilor, norocoşi la tragerea la sorţi a campionatului 2007/2008, programată ieri la sediul LPF. Ştiinţa îşi va face încălzirea cu Farul Constanţa, pe teren propriu, apoi va juca în ordine cu Poli Iaşi, CFR Cluj, Pandurii şi Unirea Urziceni. Primul meci-derbi va avea loc în deplasare, la Rapid, apoi urmează o suită de şapte meciuri normale. Disputele cu eternele rivale Dinamo şi Steaua sunt programate abia în etapele a 14-a, respectiv a 15-a. Ca şi în campionatul trecut, Universitatea Craiova va întâlni echipa cu care a jucat Poli Timişoara cu o etapă înainte.

Ştiinţa, numărul unu

La tragerea la sorţi pentru stabilirea „ţintarului“ turului Ligii I, Ştiinţa a fost numărul unu pe lista celor 18 echipe înscrise în competiţie. Apoi, şansa i-a surâs, având în vedere programul după care îşi va susţine reprezentaţiile, lucru subliniat şi de managerul Ilie Balaci. „Programul este destul de interesant şi ne dă speranţe. Toată lumea şi-ar dori să fie întreg sezonul care urmează aşa cum au fost ultimele etape din campionatul trecut. Ne-am dori să luăm nouă puncte în primele trei meciuri, aşa cum îşi doreşte toată lumea. Vom trăi şi vom vedea ce va fi. Încă o dată spun, programul este bun, jucătorii au condiţii bune şi aşteptăm totul din partea fotbaliştilor“, a spus Ilie Balaci.

Program echilibrat pentru Pandurii

Pandurii Târgu Jiu debutează în sezonul 2007-2008 în deplasare, pe terenul nou-promovatei Universitatea Cluj. „Nu e nici foarte rău, nici foarte bine. E un program competiţional echilibrat, nu poţi să cazi în nici o extremă. Avem zece meciuri la Târgu Jiu şi nouă în deplasare, dacă punem la socoteală şi cele două etape din retur care se dispută în luna decembrie. Sunt 30 de puncte puse în joc acasă. Dacă luăm 20 şi mai aducem zece de afară putem să ne salvăm din tur. Cu 30 de puncte eşti deja salvat. Programarea e mult mai uşoară decât anul trecut când în primele şase etape am jucat cu toate echipele grele, Steaua, Dinamo, Rapid. La anul, în retur, ultimele patru etape ne pot ajuta pentru că jucăm cu UTA, Vaslui, Mioveni şi Bistriţa“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, prezent la tragerea la sorţi. Pentru că echipa Pandurii întâlneşte Universitatea Cluj în prima etapă, amicalul dintre cele două formaţii programat în această lună a căzut. „Va fi un meci greu. U Cluj revine după ani buni în Liga I, atmosfera va fi apăsătoare pentru noi, iar ardelenii vor încerca să se autodepăşească“, a mai spus Daniel Băloi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII