8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPloaia, cap de serie numărul 1

Ploaia, cap de serie numărul 1

La turneul de la Wimbledon, ploaia a devenit principalul „jucător“, cu toate că, la arenele londoneze, au fost prezenţi cei mai buni tenismeni ai lumii. După ce sâmbătă doar două meciuri au fost duse până la capăt, este vorba de întâlnirile Amelie Mauresmo – Mara Santangelo (6-1, 6-2) şi Maria Şarapova – Ai Sugiyama (6-3, 6-3), ploaia a continuat să-şi facă de cap.
Organizatorii turneului au hotărât să amâne partidele începute sâmbătă pentru luni, duminică fiind zi de pauză la Wimbledon, dar nici ieri jucătorii nu au fost protagoniştii, ci ploaia. Până la ora 14.30, la Londra nu începuse nici unul dintre meciurile care ar fi trebuit continuate, cu toate că ora de start a acestora a fost mai întâi 11.00, apoi a fost mutată la 13.00. A fost a şasea zi dintre cele opt de până acum ale competiţiei perturbată de ploaie.
Singurul jucător căruia nu i-a păsat de ploaie, pentru că a ajuns în faza sferturilor de finală fără să joace, a fost chiar principalul favorit de pe tabloul masculin, elveţianul Roger Federer. Liderul ATP a beneficiat de abandonul adversarului său din optimi, germanul Tommy Haas, cap de serie numărul 13, care a acuzat puternice dureri abdominale şi a declarat forfait.
La Wimbledon, România mai are un singur reprezentant, pe Andrei Pavel, în proba de dublu masculin. Constănţeanul face pereche cu veteranul suedez Thomas Johansson, cei doi urmând să întâlnească în turul al doilea pe învingătorii din partida Igor Kunytsin (Rusia)/Dmitri Tursunov (Rusia) – Joshua Goodal (Marea Britanie)/Ross Hutchins (Marea Britanie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS