8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristina Sandu, record la 100 m garduri

Cristina Sandu, record la 100 m garduri

Atleţii craioveni au cucerit unsprezece medalii la Campionatele Naţionale de juniori II, competiţie găzduită de stadionul „Iolanda Balaş“ din Bucureşti, la care au luat startul 416 alergători. Cel mai bun rezultat l-a obţinut Cristina Sandu, de la CSM Craiova, care s-a clasat pe primul loc la 100 m garduri, înregistrând un nou record naţional, cu timpul 13:55. Cristina a obţinut aurul şi la săritura în lungime.
Tot pe prima poziţie s-a clasat şi ştafeta feminină de 4x3x2x1 ture de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“, formată din Andrea Stroe, Raluca Dumitru, Cristina Tora şi Adina Lisandru. Şi Florina Pierdevară a devenit campioană naţională, în proba de 1.500 m. Medalie de argint au obţinut Andreea Stroe (1.500 m), Florina Pierdevară (800 m) şi Marian Ianoşi (10 km marş). Pe locul al treilea al podiumului s-au clasat următorii sportivi de la CSM-LPS Craiova: Raluca Dumitru (400 m garduri), Andreea Stroe (800 m), Claudiu Ionaşcu (10 km marş) şi Ştefăniţă Stanciu (aruncarea discului).
„Am trecut cu bine şi această competiţie. Rezultatele sunt mulţumitoare. Nu este lucru puţin să cucereşti nouă medalii la un asemenea concurs, a cărui finalitate este Campionatul mondial“, a spus ieri Sebastian Ştef, directorul de la CSM Craiova.
Şi CS Olimpic Craiova a obţinut o medalie de argint, prin Ionela Bordeianu, în proba de 5.000 m, iar pe a treia poziţie a podiumului a urcat Alexandra Câstăvoiu, sportivă aflată în dublă legitimare CS Pandurii Târgu Jiu – CS Universitatea Craiova.
Alt alergător de la Pandurii, Marian Drondoie, a obţinut medalia de bronz la 5.000 m.
Altă atletă de la CSM Craiova, dar senioară, Liliana Popescu, a ocupat primul loc în probele de 800 şi 1.500 m, din cadrul concursului „Cezmi Or“, desfăşurat week-end-ul trecut la Istanbul (Turcia). Eleva lui Ştefan Popescu a încheiat cursa de 800 m în două minute, o secundă şi 96 de sutimi, iar timpul înregistrat la 1.500 a fost 4:07,20.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS