5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCuloar spre sferturi

Culoar spre sferturi

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a avut noroc şi la a doua tragere la sorţi care a avut loc la Viena, pentru stabilirea componenţei grupelor principale ale Ligii Campionilor. „Chimistele“ au evitat confruntarea cu finalistele din sezonul trecut, Slagelse şi Lada Togliattti, dar şi cu alte puteri europene, Zvezda Zvenigorod, Krim Ljubljana sau Hypo Viena.

Dacă va reuşi calificarea din grupa preliminară, echipa antrenată de Gheorghe Tadici va da piept cu Viborg (Danemarca), FTC Budapesta (Ungaria) şi Buducnost Podgorica (Muntenegru). Favorite la obţinerea unui loc în sferturile de finală sunt danezele, celelalte trei formaţii urmând să se bată pentru poziţia a doua calificantă. La Viborg joacă şi fosta „chimistă“ Cristina Vărzaru, cea care va reveni în teren în luna decembrie a acestui an, după o operaţie la ligamentele încrucişate. Altă handbalistă care s-a lansat la Vâlcea, Gabriela Tănase, va evolua în tricoul muntenegrencelor de la Buducnost, o formaţie obişnuită cu grupele Ligii Campionilor. Cele mai mici şanse de calificare pare să le aibă campioana Ungariei, FTC Budapesta, pe care Oltchim a eliminat-o fără drept de apel în semifinalele Cupei Cupelor. De altfel, formaţia maghiară a pierdut câteva piese importante în pauza competiţională, dar şi pe antrenorul Nemets, plecat la Hypo Viena.

„Avem o grupă bună. Putea fi şi mai rău. Aparent, Viborg este favorită. Şi datorită cărţii de vizită, dar şi a faptului că au făcut transferuri puternice. În plus, în urma cu doi ani au câştigat Liga Campionilor. Noi însă trebuie să ne calificăm mai departe şi pronosticul meu este că o vom face de pe locul doi. Echipele Ferencvaros şi Buducnost nu sunt de temut“, a declarat preşedintele Ioan Gavrilescu, prezent la ceremonia din capitala Austriei. Dacă vor trece de grupa preliminară, în care se luptă cu Byasen (Norvegia), Madeira (Portugalia) şi o formaţie venită din calificări, şi vor ajunge în grupele Ligii Campionilor, handbalistele de la Oltchim vor disputa primul meci pe teren propriu, contra danezelor de la Viborg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS