16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportReal Madrid a intrat în lupta pentru Chivu

Real Madrid a intrat în lupta pentru Chivu

Gruparea de pe „Santiago Bernabeu“ şi-a angajat în această săptămână un nou antrenor, pe Bernd Schuster, care l-a informat pe preşedintele „albilor“, Ramon Calderon, că, în ceea ce priveşte achiziţiile pentru compartimentul defensiv, îl preferă pe fundaşul român.

Nu trece nici o zi din această vară fără ca presa din Italia, Spania şi România să nu difuzeze o informaţie legată de fostul jucător al Universităţii Craiova, Cristian Chivu (foto). Ultima mutare în „meciul de şah“ Roma – Inter – Barcelona a fost făcută de… Real Madrid. Gruparea de pe „Santiago Bernabeu“ şi-a angajat în această săptămână un nou antrenor, pe Bernd Schuster, care a pregătit în sezonul trecut pe Getafe. Cum a ajuns la Madrid, tehnicianul german l-a informat pe preşedintele „albilor“, Ramon Calderon, că, în ceea ce priveşte achiziţiile pentru compartimentul defensiv, îl preferă pe Chivu. Imediat, Real a şi pregătit o ofertă de 16 milioane de euro pentru clubul unde este legitimat românul, AS Roma. Propunerea făcută de madrileni italienilor le depăşeşte pe cele făcute de FC Barcelona, care a oferit 14,5 milioane de euro, şi de Inter Milano, care s-a limitat undeva în jurul sumei de 12 milioane de euro. Despre faptul că Real este interesată de transferul lui Chivu a scris ieri şi ziarul de „casă“ al Barcelonei, El Mundo Deportivo, care susţine că românul se îndepărtează din ce în ce mai mult de gruparea „blau-grana“, care l-a achiziţionat la sfârşitul acestei săptămâni pe fundaşul stânga Eric Abidal, pentru care a plătit lui Lyon 15 milioane de euro.

Chivu, subiect de editoriale în Spania

Unul dintre ziarele din Spania care i-a ţinut în permanenţă la curent pe cititori în legătură cu un eventual transfer la Barcelona al lui Cristi Chivu a fost cotidianul catalan Sport. Pe lângă sumele care s-au vehiculat pentru transferul acestuia, sau nume de potenţiali jucători oferiţi la schimb, Sport a publicat şi editoriale legate de posibila venire a românului pe „Nou Camp“. Într-unul dintre ele, cu titlul „Non me gusta Chivu“ (Nu îmi place Chivu), semnat de Paco Romero, reşiţeanul este criticat de autor. „Dintre toţi fundaşii centrali care ar putea ajunge la Barcelona, Chivu mi s-ar părea cea mai proastă alegere. Este nesigur şi nu este deloc potrivit pentru această echipă. Soluţii mult mai bune ar fi Pablo, de la Atletico Madrid, excelent la jocul aerian, sau Gabriel Heinze, de la Manchester United“, a scris Romero în editorialul său.
Dintre toate informaţiile mai mult sau mai puţin adevărate vehiculate în legătură cu Cristian Chivu, cert este faptul că fundaşul român nu va mai îmbrăca în sezonul viitor tricoul Romei. Căpitanul naţionalei României mai are contract cu „giallo-rossii“ până în iunie 2008 şi a refuzat mai multe propuneri de prelungire a înţelegerii făcute de Roma, din cauza salariului prea mic oferit de italieni.

Victor Becali: „Banii contează“

Impresarul Victor Becali a dezvăluit că Barcelona şi Internazionale Milano i-au oferit salarii foarte diferite lui Cristian Chivu, de al cărui transfer sunt interesate.
„Eu vorbesc cu Chivu din oră în oră. În primul rând, vedem care e oferta avantajoasă pentru el. Preferinţa lui contează, dar trebuie să cântărească foarte bine oferta financiară. Chivu nu va juca doar pentru numele unei echipe, pentru că e important şi salariul. Amândouă sunt echipe mari, au palmares bogat, sunt echipe de viitor. Dacă vor fi diferenţe mari, atunci Chivu se va gândi bine. Iar contractele care i s-au oferit nu sunt identice. Sunt chiar foarte diferite“, a spus Becali, refuzând să menţioneze care dintre cele două cluburi i-a oferit mai mulţi bani căpitanului echipei naţionale.
Potrivit presei iberice, FC Barcelona i-a oferit Romei 14 milioane de euro plus două milioane de euro, în funcţie de atingerea obiectivelor, în timp ce Inter a oferit 12 milioane de euro şi 50 la sută din drepturile asupra lui Obinna, însă un salariu mai mare pentru jucătorul român. Dacă FC Barcelona este dispusă să-i plătească lui Chivu 3,5 milioane de euro pe sezon şi oferă un an în plus de contract, Inter Milano îi va da căpitanului tricolorilor 4,5 milioane de euro, însă un contract pe o durată mai scurtă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS