Pantera Tănasie atacă titlul european

Autori


După trei ani de aşteptare, pugilistul craiovean Sorin Tănasie ar putea cuceri titlul european la profesionişti, chiar în Craiova sa natală sau la Severin. Antrenorul Vasile Fîntînă îl va ajuta pe „Pantera“ să cucerească trofeul.

Vara aceasta va fi „fierbinte“ pentru pugilistul craiovean Sorin Tănasie, poreclit „Pantera“ de când a trecut la profesionişti. În maximum două luni, Tănasie va lupta pentru cucerirea titlului european (EBU-EU) la categoria cocoş (53,525 kg), în compania spaniolului Karim Quibir Lopez. Marele meci va avea loc la Craiova sau Drobeta Turnu Severin, iar un merit îl au Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, şi Fănel Trandafir, managerul lui Sorin, care au făcut o ofertă de două ori mai bună decât a promotorului lui Quibir.

„Am reuşit să aducem acest meci în România, acum rămâne de văzut dacă se va disputa la Craiova, acolo unde vrea toată lumea, mai ales Sorin Tănasie. Principalul impediment este lipsa unei săli, dar voi veni la Craiova şi împreună cu Cimino (Fănel Trandafir – n.r.) vom merge la primarul Solomon, să ne ajute să găsim o soluţie. Ne-am gândit, ca variantă de disputare a partidei, la stadionul «Ion Oblemenco». În cazul în care nu vom rezolva nimic la Craiova, vom alege Severinul, pentru că acolo e o sală superbă, unde noi am organizat cea mai reuşită gală de la profesionişti“, a mărturisit ieri mai-marele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

„Acest meci pentru centura europeană vine numai bine, după 13 meciuri la profesionişti (12 victorii şi un egal – n.r.). Sorin este un învingător şi cred că poate deveni şi campion mondial, nu numai european. Vom face tot posibilul să fie o gală reuşită“, a spus managerul Fănel Trandafir. 

Sorin Tănasie, principalul actor al meciului cu spaniolul Karim Quibir Lopez, era optimist când a aflat că ar putea obţine titlul european chiar în faţa propriilor suporteri: „Am fost fericit când am aflat vestea. Acum mă ambiţionez şi mai mult să câştig. Când am început boxul visam să ies campion mondial. Şi am ieşit, la juniori. De ce să nu visez că pot fi cel mai bun şi la profesionişti?“, a spus ieri pugilistul craiovean de 27 de ani.

Îşi face încălzirea cu un venezuelean


Până la marea partidă cu Quibir, „Pantera“ va mai avea un meci, pe 12 iulie, la Constanţa, cu un sportiv din Venezuela,  Ledison Tower. Pentru această dispută, pugilistul oltean se antrenează în aceste zile la Căciulata, alături de maestrul Vasile Fântână, care a revenit lângă Sorin după o pauză cauzată de unele probleme medicale. Tănăsie şi antrenorul său vor sta la Căciulata până pe 10 iulie, apoi vor pleca pe Litoral, unde este programat meciul cu venezueleanul.

Federaţia va pregăti cu lux de amănunte meciul pentru titlul european al lui Sorin Tănasie, iar Rudel Obreja a spus că, după gala de la Constanţa, boxerul craiovean va merge la pregătire în Canada, la cunoscutul club Interbox. Acolo, Sorin se va antrena alături de bunul său prieten şi susţinător Lucian Bute, legitimat la clubul canadian.

Pârvu a trecut la profesionişti

Pe lângă Sorin Tănasie, alt pugilist din Bănie a hotărât să treacă la profesionişti. Este vorba despre Cosmin Pârvu, de 22 de ani, fiul fostului campion de box Mihai Pârvu. Pârvu jr. va debuta la profesionişti pe 12 iulie, în gala de la Constanţa. Comenteaza acum

3 Comentarii

  1. un bun boxier said:

    ar trerbui sa sustinem cu toti aces produs oltean , fiecare cu ce putem , este un om care se naste o data la 100 de ani si ar fi pacat sa nu ajunga acolo unde ii este locul ptr lipsa de sustinatori . Multa bafta si nu te lasa … te-ai nascut cu un talent deswavarsit

  2. mario grama said:

    mult noroc sorine sal faci praf,la fel si lui cosmin

  3. Anghel said:

    Pe ei…..pe mama lor!!!!!!!!!!!!!:))) )))))))))))))))))

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 30 iunie 2007

Actualitate

» Sondaj CURS: PD ar câştiga alegerile
» Fotbal: Universitatea Craiova – FC Schwadorf 1-2
» Scoţia: Posibil atentat la aeroportul din Glasgow
» Leul rămâne rege în parc
» Caravana „Serbările Timişoreana“, în Craiova
» Evaluarea sănătăţii începe cu poticneli
» Statul îşi abandonează tinerii peste hotare

Local

» Examen de carnet doar în caz de accident
» Martorii lui Tomulescu, acuzaţi de mărturie mincinoasă
» Mugurel Pară a murit la Bucureşti
» Furtună în beneficiul
» Poluare pe Dunăre
» Prostituate în plasa poliţiştilor
» Instalator de aer condiţionat, mort la datorie
» Covoarele olteneşti, marcă originală de Bechet
» Femeia care a învins 13 bărbaţi
» Lux pentru viaţa de apoi
» 3,10 la geografie, 10 după contestaţie
» Pensii majorate, isterie generală
» Bac în lacrimi

Gorj

» Ecologie în mine cu proiecte americane

Sport

» „Marele Circ“ se mută la Magny Cours
» Numai olteni pe podium
» Mergea, învins în sferturi
» Cătălin Gard, în penultimul act
» Federer, invincibil pe iarbă
» Oltchim a ratat transferul Aureliei Brădeanu
» Pantera Tănasie atacă titlul european
» Adversar incomod pentru Steaua
» Turnee memoriale la Pieleşti şi Scaeşti
» Prunariu, în Comitetul Consultativ al CCA
» Pătraşcu îşi definitivează lotul
» Încă un titlu pentru Gică Popescu
» Bondrea îl vrea pe Dorin Rădoi
» Pandurii încep seria amicalelor
» Încălzire cu amatorii

Bani & Afaceri

» Apatie la bursa locurilor de muncă
» Cuarţul de Uricani, scos la licitaţie
» Raiffeisen Bank s-a întâlnit cu IMM-urile
» Servicii de combătut şomajul

Magazin

» Apariţie editorială
» Fereşte-te de radar!
» Gura prostului adevăr grăieşte
» Bancul zilei
» IA TE UITĂ
» Horoscop
» Scurte stiri
» Cumpărături cu buget redus
» O ieşire la pescuit

Opinii

» Ziua când Clara a devorat rechinii

Top