5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTot cu vechea gardă

Tot cu vechea gardă

Pandurii Târgu Jiu deplasează în Austria doar 23 de jucători, tehnicianul Eugen Neagoe urmând să testeze la Kaprun câţiva fotbalişti pentru a-şi completa lotul pentru sezonul următor.

Antrenorul Eugen Neagoe va avea la dispoziţie la Kaprun, în cel de-al doilea cantonament al verii, acelaşi lot de jucători pe care s-a bazat şi la Băile Herculane: Adnan Guso, Robert Bălăeţ, Ibrahim Dossey – portari, Florin Popete, Sergiu Mândrean, Alin Rus, Alin Chibulcutean, Ionuţ Dragomir – fundaşi, Adrian Popescu, Florin Stângă, Robert Vancea, Mircea Voicu, Daniel Orac, Ciprian Vasilache, Ilie Iordache, Alex Păcurar, Marian Vătavu, Mugurel Dedu, Andrei Enescu – mijlocaşi, Sorin Vintilescu, Liviu Mihai, Igor Radovanovic, Alexandru Piţurcă – atacanţi. Pandurii efectuează astăzi, de la ora 9.30, un ultim antrenament la Târgu Jiu pe terenul III din Complexul Sportiv Municipal, inaugurat în această săptămână, iar la prânz gorjenii vor pleca spre Kaprun pentru 14 zile.

Zoicaş ratează şi al doilea cantonament

Lucian Zoicaş nu este încă apt după operaţia suferită în urmă cu şase luni la ligamentele încrucişate şi nu a primit acordul medicului pentru a intra în programul echipei. Orac şi Vătavu, accidentaţi la Băile Herculane, vor face deplasarea la Kaprun, cei doi ratând doar primul meci din cadrul turneului programat pe 30 iunie.
„Zoicaş nu merge pentru că nu poate să se antreneze încă normal. Abia după ce terminăm noi cantonamentul de acolo s-ar putea să intre în programul normal. Orac este bine şi va merge cu echipa în cantonament, la fel şi Vătavu“, a declarat medicul echipei, Ion Şerban.

Adversari tari pentru „panduri“
 
Antrenorul Neagoe îşi doreşte şapte jocuri de verificare la Kaprun numai cu adversari de calibru, pentru ca „pandurii“ să poată progresa. „S-au perfectat şase meciuri, dar este posibil să mai jucăm unul. Se cunosc deja patru adversari, Ried, Debrecen sau Honved, Levski Sofia şi Beitar Ierusalim, poate, Helsinborg. Mai sunt echipe care urmează să ajungă acolo pentru că nu au venit toate. Noi ştim datele când vrem să  jucăm (30 iunie, 3, 5, 7, 11, 13 iulie – n.r.), dar încă nu ştim adversarii pentru toate acestea. S-ar putea să fie una dintre echipele din Liga I sau s-ar putea să jucăm cu formaţia lui Protasov, Dnepr. Nu ne interesează rezultatele din acest stagiu. Dacă nu jucăm cu echipe bune, nu putem să progresăm. De aceea am ales numai grupări puternice pentru acest cantonament. Dacă pierdem nu e o problemă. Sunt importante şi meciurile amicale dacă joci cu echipe puternice care evoluează în cupele europene sau care au câştigat campionate. Debrecen a câştigat, de exemplu, campionatul la ei, iar Honved a jucat finala cupei. Beitar a câştigat campionatul în Israel, deci sunt şi acestea echipe bune. Poţi să câştigi, dar poţi să şi pierzi cu ele. Noi vrem să îmbunătăţim jocul echipei. De asta am şi ales adversari puternici, să se vadă o creştere în jocul echipei. Nu puteam să ajungem la un nivel mai înalt dacă jucăm cu echipe de divizia C sau cu bucătari“, a declarat Neagoe.

Orice, numai fotbalişti să fie!

„Geană“ ar mai avea nevoie de maximum trei jucători de valoare pentru a se declara pe deplin mulţumit. Cum preţurile prin România sunt indecente pentru un fotbalist de valoare, iar bugetul de achiziţii al „pandurilor“ este limitat, preşedintele Marin Condescu s-a orientat către piaţa portugheză.
„Nu vreau să iau jucători în cantonament să fie la număr acolo. Eu zic că doi-trei jucători, dacă mai reuşim să aducem, sunt suficienţi pentru viitorul campionat. Poate că vom aduce jucători şi pe posturile de fundaşi centrali, ca să creăm concurenţă şi acolo. Dacă vom găsi fotbalişti de valoare care credem că ne vor fi de folos îi vom aduce. Am dori jucători consacraţi, care să ne ajute încă de la primul meci, dar rămâne să vedem dacă îi vom şi găsi. Vom căuta astfel de jucători, nu contează dacă sunt comunitari sau extracomunitari, fotbalişti să fie“, a spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS