12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scăpară de chin

Alb-albaştrii au revenit ieri acasă, primind liber până mâine la prânz, când trebuie să se prezinte la cantonamentul din Lunca Jiului.

Ceea ce a fost greu a trecut pentru jucătorii Ştiinţei, aceştia părăsind ieri Sinaia, staţiune care le-a fost gazdă pentru o săptămână şi unde au transpirat din greu pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică.

După un antrenament de aproape 90 de minute, care a constat în alergări, circuite de forţă şi posesie a mingii, alb-albaştrii au luat calea Băniei. Cei care nu sunt din Craiova au coborât pe drum, Bornescu rămânând în Bucureşti, Prepeliţă şi Tănasă la Piteşti, iar Luţu la Slatina, în timp ce Stoica şi Gărgălie şi-au continuat traseul până la Severin.

Oltenii au primit liber până mâine la prânz, când trebuie să se prezinte la cantonamentul din Lunca Jiului pentru o ultimă şedinţă de pregătire înainte de a părăsi ţara şi a merge în Austria, unde vor sta până pe 13 iulie. Din lotul care s-a întors de la Sinaia face încă parte sârbul Zlatko Drulovic, jucătorul de 19 ani efectuând alături de juveţi întreg stagiul de pregătire, dar o decizie în privinţa sa nu a fost încă luată.

Oltenii aşteaptă amicalele

 

Pregătirea montană comandată de antrenorul Florin Cioroianu i-a cam epuizat pe alb-albaştri, seriile prelungite de alergări şi exerciţiile fizice nefiindu-le tocmai pe plac jucătorilor. Aceştia au strâns însă din dinţi, conştienţi că numai cu o formă fizică bună pot face faţă unui campionat care se anunţă mai disputat ca oricând. „Sunt profesionişti şi nu trebuie să se plângă. Pregătirea de acum le va prinde bine în campionat. Sunt mulţumit de modul în care au răspuns la cerinţele mele şi aştept să fie la fel de serioşi şi în Austria, în amicalele care încheie ultima etapă a pregătirii. Universitatea este un nume în fotbalul românesc şi, la investiţiile care s-au făcut, trebuie să aibă un cuvânt de spus în acest sezon“ a afirmat Cioroianu.

Oltenii sunt deja cu gândul la meciurile de verificare, dovedind o mare poftă de joc atunci când tehnicianul oltean i-a testat la un joc-şcoală de 50 de minute, timp în care s-au marcat opt goluri, patru de fiecare echipă, golgheteri fiind Dina şi Luţu, cu câte două reuşite. Deşi unii jucători s-au confruntat la Sinaia cu probleme medicale, acestea nu au fost de natură să-l îngrijoreze pe medicul echipei, Claudiu Stamatescu declarându-i pe toţi apţi pentru efort în perioada următoare a pregătirii.

Dacă la prima echipă lucrurile sunt stabilite, în privinţa formaţiei-satelit, care va evolua în campionatul judeţean, ieri după-amiază conducerea Ştiinţei a purtat discuţii pentru stabilirea noului antrenor.

Acestea vor continua şi astăzi, tehnicianul care va prelua echipa Primăvara urmând să aibă ca obiectiv promovarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII