11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlatini vrea schimbări în Liga Campionilor

Platini vrea schimbări în Liga Campionilor

Michel Platini, preşedintele UEFA, care doreşte să revoluţioneze Liga Campionilor, ia în calcul şi varianta ca în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi să evolueze şi câştigătoarele cupelor naţionale. În aceste condiţii, echipa care va câştiga cupa în ţara care evoluează ar urma să înlocuiască una dintre ocupantele locurilor trei – patru, această idee fiind valabilă în special pentru campionatele puternice, care au mai multe locuri pentru Liga Campionilor.

Totodată, la ultima întrunire a Comitetului executiv al UEFA, care a avut loc în acest week-end în Olanda, s-a discutat din nou şi despre posibilitatea ca ţările mai slab cotate din punct de vedere economic şi sportiv să beneficieze de mai multe locuri în Champions League sau cel puţin campioana să nu mai joace în preliminariile competiţiei. În acest sens, o decizie finală va fi luată la întrunirea Comitetului executiv de la Istanbul, programată pe 27 şi 28 septembrie. Oricum, nici o schimbare nu va fi posibilă înainte de 2009.

Michel Platini a confirmat că nu va schimba formatul competiţiei, urmând să rămână acelaşi sistem cu 32 de echipe împărţite în opt grupe.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS