17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCroaţii au făcut legea pe iarbă

Croaţii au făcut legea pe iarbă

Croaţii Ivo Karlovic şi Ivan Ljubicic (foto) au câştigat cele două turnee masculine de tenis disputate la Nottingham şi Rosmalen. Uriaşul Karlovic, peste doi metri înălţime, a ridicat trofeul de la Nottingham, dotat cu premii totale de 353.450, dupa ce l-a învins în finală, cu 3-6, 6-4, 6-4, pe francezul Arnaud Clement, favoritul numărul opt al competiţiei. Pentru această reuşită din Anglia, croatul a câştigat un cec în valoare de 55.820 de euro şi 175 de puncte ATP.

Favoritul numărul doi la Rosmalen (Olanda), croatul Ivan Ljubicic, a câştigat turneul, dotat cu premii în valoare de aproape patru sute de mii de euro, după ce a dispus în ultimul act, cu scorul de 7-6, 4-6, 7-6, de olandezul Paul Wessels, venit din calificari. Ljubicic, numărul 13 în clasamentul ATP, a obţinut în acest fel primul trofeu pe iarbă, la prima finală jucată pe această suprafaţă de joc.

Croatul obţinuse până acum şapte trofee în nouă ani de profesionism, dar nu mai reuşise niciodată să ajungă măcar în sferturile de finală ale unui turneu pe iarbă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS