6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContra a pierdut finala

Contra a pierdut finala

Cupa Spaniei, finala

FC Sevilla – Getafe 1-0

Stadion: „Santiago Bernabeu“, Madrid, spectatori: 85.000.

A marcat: Kanoute ’10.

Sevilla FC: Palop – Dani Alves, Javi Navarro, Escudé, Dragutinovic – Jesús Navas, Poulsen, Renato (’80 Martí), Puerta (’75 Duda) – Luis Fabiano (’48 Kerzhakov), Kanouté. Antrenor: Juande Ramos.

Getafe: Luis García – Contra (’84 Pachón), Belenguer, Pulido, Paredes – Mario Cotelo, Celestini, Casquero, Nacho (’70 Vivar Dorado) – Manu (’79 Maris), Guiza. Antrenor: Bernd Schuster.

A arbitrat: Julián Rodríguez Santiago.

Cartonaşe galbene: Renato, Duda / Paredes, Guiza, Belenguer, Nacho, Celestini.

Cartonaşe roşii: Kanoute (’88), Contra (după sfârşitul partidei).

Cosmin Contra a pierdut cu echipa sa, Getafe, finala Cupei Spaniei, disputată cu FC Sevilla, pe stadionul „Santiago Bernabeu“, din Madrid. Anladuzii s-au impus cu scorul de 1-0, graţie reuşitei din minutul 10 a atacantului Kanoute. Meciul jucat în capitala Spaniei a fost tensionat, cu faze controversate şi cu episoade în care jucătorii celor două combatante au dat dovadă de lipsă de fair-play.

Susţinută de trei sferturi de stadion, adică de 65.000 de suporteri, Sevilla a fost la un pas să fie condusă în debutul partidei, când Getafe, cu Cosmin Contra titular, a avut singura mare ocazie de gol. Palop a avut însă o intervenţie de excepţie. Puţin mai târziu, în minutul 10, atacantul originar din Mali, Frederic Kanoute, a recuperat o minge la centrul terenului şi a scăpat singur cu portarul Luis Garcia, înlocuitorul lui Abbondanzieri, care nu l-a putut împiedica să trimită mingea în plasă.

În ciuda faptului că meciul s-a disputat la capătul unui sezon lung (Sevilla a jucat a 63-a partidă), ritmul de joc a fost foarte bun. Elevii lui Juande Ramos au avut momente când i-au sufocat pe cei de la Getafe, graţie risipei de energie făcute de Kanoute şi în special de Daniel Alves, pe partea stângă.

Spre sfârşitul primei reprize, arbitrul finalei, Santiago Rodriguez, acelaşi care în penultima etapă a Primerei Division nu a observat că Messi (Barcelona) a marcat un gol cu mâna, a refuzat să acorde un penalti pentru Getafe, în ciuda faptului că Renato l-a faultat destul de clar în careu pe Morales. Jucătorii lui Getafe au contestat vehement decizia arbitrului. După fluierul de sfârşit al primei părţi, în timp ce jucătorii se îndreptau spre cabine, Cosmin Contra a fost protagonistul unui eveniment neplăcut, el lovindu-l cu capul pe portarul Sevillei, Palop.

Tensiune şi nervi în a doua repriză

 

Sfertul de oră în care jucătorii au stat la vestiare nu le-a fost de folos pentru a-şi potoli nervii, iar în repriza a doua au fost foarte multe faulturi dure. În ciuda faptului că avea un avantaj pe tabelă, tot Sevilla a fost mai periculoasă, cele mai mari ocazii ale „alb-roşilor“ fiind ratate de Kanoute (’50) şi Navas (’67).

În partea a doua a reprizei, Sevilla le-a cedat posesia elevilor lui Bernd Schuster, dar Contra şi compania au pasat inutil, repetat, undeva în zona centrului terenului, fără să pună în pericol poarta lui Palop. Ultimul sfert de oră a fost practic unul de vânare a adversarului, la propriu, arbitrul, care oricum a scăpat meciul din mână, arătând trei cartonaşe galbene şi unul roşu. A fost eliminat cel mai bun om de pe teren, Kanoute, în minutul 88, pentru că a ripostat şi l-a lovit pe Celestini, după un fault „criminal“ făcut de acesta asupra sa. Celestini a primit doar „galben“. Contra a rămas în teren până în minutul 84, când antrenorul german Schuster l-a înlocuit cu Pachón. După fluierul final, Cosmin Contra a primit cartonaş roşu, pentru că a intrat pe teren să-i reproşeze arbitrului maniera în care a condus jocul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS