17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportConcurenţă la mijloc

Concurenţă la mijloc

Doisprezece jucători se bat pentru un post de titular în linia mediană a echipei lui Eugen Neagoe.

Pandurii Târgu Jiu va aborda sezonul următor cu un lot de 26 de jucători, ceea ce înseamnă că gruparea gorjeană va mai face cel puţin două achiziţii, absolut necesare, până la startul campionatului. Cel mai bine reprezentat compartiment al echipei lui Neagoe este cel median, unde concurenţa este acerbă: doisprezece jucători pentru cele patru sau cinci locuri, în funcţie de sistemul de joc ales de „Geană“, 4-4-2 sau 4-5-1. Adi Popescu, Stângă, Vancea, Vătavu, Voicu, Păcurar, Vasilache, I. Iordache, Orac, Dedu, Enescu şi Zoicaş sunt candidaţii la posturile de titular, cele mai mici şanse să pătrundă în primul unsprezece avându-le Enescu, Dedu şi Zoicaş, ultimul revenit după o accidentare gravă.

Vancea şi Vătavu, ambii închizători, sunt soluţii de compromis şi pentru posturile de fundaşi centrali, unde Rus şi Chibulcutean sunt senatori de drept. Dragomir a fost singura opţiune pe postul de fundaş stânga în sezonul trecut şi lucrurile stau la fel în privinţa lui.

În avanposturi, Pandurii are teoretic soluţii. Trei atacanţi, Vintilescu, Piţurcă şi Radovanovic, candidează pentru singurul post de vârf împins, în timp ce Liviu Mihai preferă să joace rolul de servant. De Piţurcă junior se leagă speranţele suporterilor gorjeni într-un viitor campionat mai prolific, având în vedere că în sezonul recent încheiat echipa lui Neagoe a avut unul dintre cele mai slabe atacuri ale Ligii I.

Preşedintele Marin Condescu susţine că gruparea gorjeană caută încă jucătorii potriviţi. „Noi nu o să luăm jucători la kilogram, care nu ne trebuie. De fapt, în această vară au fost chiar patru transferuri: cel al lui Piţurcă, al lui Voicu, l-am cumpărat definitiv pe Dedu şi l-am transferat pe timp de trei ani pe Iordache. Şi este clar că nu ne vom opri aici. Noi vom continua campania de achiziţii şi vom viza acele posturi deficitare până la începerea campionatului“, a spus Condescu.

 

Obiectiv cu mai multe sensuri

 

Consiliul de Administraţie al clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu a fixat ca obiectiv echipei, pentru sezonul 2007-2008, clasarea pe locurile 5-8. Aspiraţiile conducătorilor gorjeni sunt, de fapt, doar de faţadă, pentru că obiectivul real al echipei rămâne salvarea de la retrogradare, într-un campionat care se anunţă cel mai puternic de la Revoluţie încoace. „Obiectivul nostru pentru campionatul 2007-2008 este clar: clasarea între primele opt echipe, cu tot ce va putea să însemne acest lucru. Oricum, nu trebuie uitat că sezonul următor va fi mult mai dificil decât cel precedent. Noi suntem un club mic şi trebuie, în primul rând, să avem grijă să nu retrogradăm. Ambiţiile noastre şi potenţialul echipei le vom exploata cât putem noi de bine. Întotdeauna, orice echipă din prima ligă, mai ales una mică precum a noastră, este ameninţată de pericolul retrogradării. Cine nu ia în calcul acest prim obiectiv înseamnă că i-a luat Dumnezeu minţile! Şi, ca să vă dau cel mai bun exemplu, cine bănuia campionatul trecut că vor retrograda FC Argeş şi FC Naţional?“, a mai spus preşedintele Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS