11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTehnologia a învins tradiţia

Tehnologia a învins tradiţia

Englezii au trecut peste orgoliul şi conservatorismul care îi caracterizează şi au acceptat ca tehnologia modernă să fie introdusă şi pe arenele de la Wimbledon.

Cu toate că nu mai este un secret faptul că britanicii ţin foarte mult la tradiţie şi este binecunoscut conservatorismul lor, organizatorii turneului de la Wimbledon din acest an hotărât să facă unele modificări, chiar semnificative, pentru a menţine competiţia londoneză pe aceeaşi linie cu celelalte turnee de Mare Şlem. A fost introdus sistemul de supraveghere a terenului de joc, numit Hawk-Eye (ochi de şoim), pentru urmărirea în permanenţă a mişcării mingii pe teren, cu scopul reducerii numărului greşelilor de arbitraj. Fazele controversate vor putea fi urmărite pe ecrane de 16 metri pătraţi. Deocamdată, sistemul va fi implementat pe arena centrală şi pe terenul 1.
Şi sistemul de premiere a suferit modificări. Premiile totale în bani vor înregistra o creştere cu 8,7 la sută şi vor ajunge la un total de 11.282.710 de lire sterline. Organizatorii turneului de la Wimbledon au hotărât să renunţe şi la ceea ce unii catalogau drept discriminare, iar premiile oferite în turneul feminin vor ajunge la acelaşi nivel cu cele acordate la masculin. Campionul va băga în buzunar cu 6,9 la sută mai mult decât anul trecut, adică 655.000 de lire sterline, în timp ce jucătoarea care va triumfa la feminin se va bucura de un premiu cu 12 la sută mai mare faţă de cel acordat în 2006, pentru a ajunge la aceeaşi sumă. Se poate spune că Wimbledon 2007 acordă cele mai mari premii din istoria tenisului.
La capitolul noutăţi nu se poate înscrie, deocamdată, noua faţă a arenei centrale, pentru că lucrările începute anul trecut vor fi terminate abia în 2009, când terenul va fi dotat cu acoperiş rabatabil performant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS