16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii şi-au atins scopul

Pandurii şi-au atins scopul

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a încheiat ieri stagiul de la Băile Herculane, fotbaliştii lui Eugen Neagoe primind două zile libere. Gorjenii vor reveni luni la pregătire, urmând ca peste două zile să plece în cel de-al doilea cantonament, la Kaprun (Austria), unde vor disputa şase jocuri de verificare. După şapte zile destinate exclusiv acumulărilor fizice, „pandurii“ lui Neagoe au făcut un joc-şcoală la o oră matinală, pentru a fi feriţi de caniculă. Într-o echipă au evoluat Bălăeţ – Mândrean, Cristache, Chibulcutean, Dragomir – Vasilache, Păcurar, Voicu, Dedu – Vintilescu, Radovanovic, iar în cealaltă, Dossey – Popete, Rus, Bejan, Enescu – Ad. Popescu, Vancea, Stângă, Iordache – L. Mihai, Piţurcă, primii impunându-se cu scorul de 4-2, prin golurile lui Vintilescu (2), Radovanovic şi Păcurar.
„A fost un joc util, fiind ultimul antrenament al cantonamentului. Băieţii s-au implicat, au făcut efort. Suntem în perioada de acumulări, care va continua în Austria. Ne-am atins obiectivele pe care ni le-am propus în acest cantonament. Suntem pe un drum bun. Mai avem 16 zile în Austria cu jocuri bune de pregătire“, a comentat Neagoe utilitatea stagiului de la Băile Herculane. Tehnicianul oltean va deplasa în Austria un lot de 23 de jucători, din care vor face parte şi Guso, Orac şi Vătavu, menajaţi la ultimul antrenament de la Herculane.

Renunţă la Cristache şi Bejan

Dorin Cristache şi Paul Bejan, jucătorii testaţi de Eugen Neagoe în cantonamentul de la Băile Herculane, nu vor fi opriţi în lot. Mijlocaşi de profil, tehnicianul i-a folosit pe cei doi la jocul-şcoală pe alte posturi, semn că decizia de a renunţa la serviciile lor fusese deja luată. „Sunt doi jucători pe care i-am văzut, dar nu cred că vor rămâne. Ei sunt mijlocaşi, iar noi suntem acoperiţi destul de bine pe respectivele posturi. Vom mai testa jucători“, a spus Neagoe.

Panduri buni de cinste

Ultima zi de cantonament a fost una specială pentru căpitanul Florin Stângă, care a împlinit 29 de ani. Colegii i-au urat „la mulţi ani!“, dar Stângă nu a dat de băut, neavând permisiunea antrenorului. Alt fotbalist care trebuie să facă cinste coechipierilor este Ilie Iordache, căruia soţia i-a dăruit o fetiţă înainte de plecarea în cantonamentul de la Băile Herculane. „Îmi este greu să stau departe de fetiţă, dar viaţa de fotbalist presupune şi sacrificii“, a spus Iordache.
Săptămâna viitoare, şi Adi Popescu intră în clubul celor buni de cinste, acesta având două motive de a sărbători: ziua de naştere şi absolvirea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS