10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCernat va juca la Hajduk

Cernat va juca la Hajduk

Mijlocaşul vrea ca, după expirarea împrumutului la echipa croată, să revină la campioana Ucrainei.

Mijlocaşul român Florin Cernat, care a jucat în ultimii şase ani la Dinamo Kiev, a dezvăluit că în sezonul următor va evolua sub formă de împrumut la gruparea croată Hajduk Split.
„Nu prea am jucat la Kiev în ultimul sezon din cauza unor probleme de sănătate, dar şi a antrenorului. Aşa că am hotărât că ar fi vremea să schimb clubul. Si cum Dinamo Kiev şi Hajduk Split s-au înţeles asupra împrumutului pe un an, mă voi prezenta duminică în Croaţia“, a spus Cernat.
Acesta a spus că alte două cluburi în afară de Hajduk au mai fost interesate de el şi a adăugat că vrea ca, după expirarea împrumutului, să mai joace pentru Dinamo Kiev.
„Am discutat cu Igor Surkis şi am ajuns la concluzia că ar fi mai bine să merg la Hajduk, unde pot juca meci de meci. Oricum, vreau să revin la Dinamo Kiev şi să mai joc pentru această echipă, să ajung cu ea măcar în semifinalele Ligii Campionilor. Nu ştiu dacă îmi voi lua familia la Split, să vedem dacă o să găsesc grădiniţă pentru fiul meu. Acum începe să înveţe engleza. Duminică merg la Split, iar până atunci mă relaxez cu familia la Constanţa. Sper să ajung cu Hajduk în grupele Cupei UEFA şi apoi cât mai departe posibil“, a spus Cernat.
Acesta a debutat la Oţelul Galaţi, echipă pentru care a jucat 36 de meciuri. De la Oţelul a fost transferat, în 1999, la Dinamo Bucureşti, iar din 2001 a jucat în Ucraina, la Dinamo Kiev, echipă ce a încheiat pe locul 2 campionatul intern.

Surkis a confirmat împrumutul lui Cernat

Preşedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, a confirmat că Florin Cernat va evolua la Hajduk Split, însă a negat informaţiile conform cărora ar negocia cu Spartak Moscova pentru achiziţionarea fundaşului român Gabriel Tamaş. Surkis a dezvăluit că Florin Cernat va evolua la Hajduk Split la schimb cu atacantul croat Tomislav Busici (21 de ani).
Referitor la Tamaş, Igor Surkis a declarat că acesta este unul dintre jucătorii care au fost observaţi de staff-ul de supervizori. „Oricum, ştim situaţia sa contractuală. Nici n-am discutat despre achiziţionarea lui Tamaş“, a afirmat Surkis.
Acesta a anunţat şi că fundaşul Andrei Ieşcenko a fost transferat la Dnepr Dnepropetrovsk, în timp ce alţi trei fotbalişti: Martsvaladze, Imedaşvili şi Aladaşvili au fost puşi pe lista de transferuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS