17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarca s-a dus după Chivu la Roma

Barca s-a dus după Chivu la Roma

Zvonurile potrivit cărora Barcelona nu ar fi interesată de Chivu s-au risipit ieri, când o parte din conducerea grupării catalane s-a deplasat în Italia pentru a purta tratative cu familia Sensi, proprietara clubului AS Roma.

Oficiali ai clubului spaniol FC Barcelona s-au deplasat ieri-dimineaţă la Roma pentru a negocia cu gruparea din capitala Italiei transferul fundaşului român Cristian Chivu. Pe aeroportul din Roma au fost văzuţi vicepreşedintele grupării spaniole, Ferran Soriano, directorul sportiv, Txiki Beguiristain, şi impresarul Ernesto Bronzetti. Aceştia s-au deplasat la Villa Pacelli, cartierul general al familiei Sensi, unde au fost întâmpinaţi de fiica preşedintelui Franco Sensi, Rosella, administrator delegat al grupării din Roma, directorul sportiv, Daniele Prade, şi Cristina Mazzoleni, alt oficial al clubului.
Presa din Spania a scris în ultimele zile că Barcelona este interesată de transferul lui Cristian Chivu, mai ales că Puyol s-a accidentat şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Nu este exclus ca în cadrul tranzacţiei pentru achiziţionarea lui Chivu să ajungă la Roma, pe lângă o sumă de bani, şi brazilienii Silvinho şi Belletti.
Chivu era anunţat, la începutul săptămânii, ca şi transferat la Inter Milano, însă preşedintele acestui club, Massimo Moratti, a declarat joi că nu a negociat niciodată cu Roma transferul căpitanului naţionalei României.

Roma a adus deja înlocuitor pentru Chivu

AS Roma a oficializat transferul de la Bayer Leverkusen al fundaşului central Juan, despre care se spune că va fi înlocuitorul lui Cristian Chivu, aflat pe picior de plecare de la gruparea din capitala Italiei. Pentru transferul sud-americanului, romanii au negociat timp de patru zile cu directorul general al clubului din Leverkusen, Rudi Voeller, care s-a deplasat încă de duminică la Roma. Juan a semnat cu Roma un contract valabil pe o perioadă de patru ani şi va avea un salariu de 3,1 milioane de euro pe sezon, în condiţiile în care Chivu câştigă anual 2,5 milioane de euro. Roma va plăti în şase rate semestriale suma de 6,3 milioane de euro grupării germane.
Jucătorul, aflat în cantonamentul naţionalei Braziliei, care va juca în curând la Copa America, va fi prezentat oficial la AS Roma în luna iulie.
În contractul încheiat între clubul italian şi Bayer Leverkusen este stipulat şi faptul că echipele trebuie să joace un meci amical pe „BayArena“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII