10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInter forţează transferul lui Chivu

Inter forţează transferul lui Chivu

După mai bine de o lună în care Cristian Chivu a oscilat între Inter Milano, Barcelona, Real Madrid şi echipa sa, AS Roma, căpitanul naţionalei este mai aproape ca oricând de un transfer la gruparea din Milano.

O convorbire telefonică între preşedintele Romei, Franco Sensi, şi boss-ul Interului, Massimo Moratti, a pus capăt unei perioade tensionate în care s-a aflat în prim-plan căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu (foto). Gazzetta dello Sport a dezvăluit, în numărul de ieri, că fostul jucător al Universităţii Craiova va evolua în proporţie de 90 la sută cu „lo scudetto“ pe tricou din sezonul viitor, adică la campioana en-titre a Italiei, Inter Milano. Prestigiosul cotidian italian a dat publicităţii şi suma pe care Moratti o va scoate din buzunar pentru a-l avea pe Chivu, 12 milioane de euro, şi susţine că în ultimele zile, când tratativele păreau să eşueze, impresarii jucătorului i-au contactat pe oficialii cluburilor FC Barcelona şi Real Madrid, tocmai pentru ca fundaşul să nu rămână la Roma în sezonul viitor. Gazzetta dello Sport a aflat şi faptul că nici Barcelona şi nici Real Madrid nu au făcut niciodată o ofertă concretă Romei pentru Cristi Chivu, singura echipă hotărâtă să-l angajeze pe român fiind Inter.

Pizarro nu intră în tranzacţia pentru Chivu

Roma şi Inter nu s-au înţeles numai în privinţa lui Chivu, dar au lămurit şi situaţia mijlocaşului chilian David Pizarro, jucător aflat în coproprietatea celor două cluburi. Sud-americanul va fi sută la sută al Romei, iar gruparea din capitala Italiei va plăti „nerazzurrilor“ şase milioane de euro. Se poate spune astfel că fundaşul român a ajuns la Roma pentru şase milioane de euro, plus jumătate din Pizarro, cu toate că ambele părţi au precizat că Pizarro nu este inclus în nici un fel în transferul lui Chivu, actele urmând să fie semnate separat pentru fiecare jucător în parte. Tot cu şase milioane de euro, Roma intenţionează să aducă un înlocuitor pentru Cristian Chivu, este vorba de brazilianul Juan, aflat sub contract cu gruparea germană Bayer Leverkusen. În acest sens, managerul general al clubului din Leverkusen, Rudi Voeller, s-a deplasat încă de duminică la Roma pentru a purta tratative cu preşedintele Franco Sensi.

A dorit un salariu mai mare

Cristian Chivu a refuzat, în urmă cu două săptămâni, oferta înaintată de AS Roma pentru prelungirea contractului scadent în 2008, constând în 2,5 milioane de euro salariu anual şi bonusuri care pot ajunge până la un milion de euro. Presa italiană a anunţat că internaţionalul român ajunsese deja la un acord cu Internazionale Milano, grupare cu care ar urma să semneze un contract pe cinci sezoane şi să primească un salariu anual de 4,5 milioane de euro şi prime de 500.000 de euro.
În urmă cu două zile, presa italiană scria că fundaşul Cristian Chivu nu mai este tentat de un transfer la echipa Internazionale Milano şi, dacă nu va pleca la formaţia FC Barcelona, va rămâne la AS Roma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS