12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRafael Nadal, învins de Mahut

Rafael Nadal, învins de Mahut

Dacă pe zgură tenismanul spaniol Rafael Nadal (foto) nu are adversar, nu la fel stau lucrurile pentru iberic şi pe iarbă. La turneul de la Queen’s (Anglia), dotat cu premii în valoare de 680.250 de euro şi considerat „câmp“ de antrenament pentru mai marele Wimbledon, care va debuta peste o săptămână, Nadal a pierdut în sferturile de finală în faţa unui jucător care ocupă locul 106 în ierarhia tenismenilor profesionişti (ATP), francezul Nicolas Mahut. Acesta din urmă s-a impus, în două seturi, cu scorul de 7-5, 7-6 (0).
Nadal nu a jucat foarte prost, dar Mahut a prins o zi mare, trecându-şi în cont cea mai prestigioasă victorie din carieră. Un moment important al meciului s-a petrecut în al doilea set, când la scorul de 5-5, francezul a salvat două mingi de break şi s-a ajuns în cele din urmă la tie-break, unde Mahut s-a impus categoric, cu 7-0. Cei doi nu se mai aflaseră faţă în faţă niciodată, iar Mahut, care a câştigat în acest an puţin peste o sută de mii de euro, spre deosebire de Nadal care şi-a trecut în cont câteva milioane, se poate lăuda cu un bilanţ pozitiv al întâlnirilor cu numărul doi mondial.
Rusul Dmitri Tursunov, americanul Andy Roddick şi francezul Arnaud Clement sunt ceilalţi semifinalişti de la Queen’s, ultimul fiind adversarul lui Mahut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII