5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia vrea să moară frumos

România vrea să moară frumos

Chiar dacă pare imposibil să recupereze diferenţa de 11 goluri, jucătorii români speră să obţină măcar o victorie de palmares.

Revenită în ţară imediat după meciul tur cu Suedia, pierdut la Karlskrona cu scorul 25-36, echipa naţională de handbal masculin a României a şi început o pregătire specială pentru manşa a doua, pentru că selecţionerul Lucian Râşniţă a observat punctele slabe ale nordicilor şi nu s-a resemnat în privinţa calificării. „Pe hârtie suntem a doua favorită, dar avem şansa noastră. Ne dorim cu toţii ca suporterii să aibă încredere, pentru că naţionala României doreşte să revină în elita europeană. Va fi greu cu Suedia, dar nu imposibil“, a spus Râşniţă.
Marele meci care decide soarta reprezentativei ţării noastre în privinţa prezenţei la CE din Norvegia din 2008 va avea loc mâine, de la ora 11.00, la Constanţa, acolo unde suporterii români vor scoate din buzunar cinci lei pentru un bilet ca să-şi încurajeze favoriţii.

Tricolorii nu sunt prea optimişti

Contrar optimismului afişat de antrenorul Lucian Râşniţă, care se află la ultimul meci în postura de selecţioner, după returul cu Suedia urmând să fie numit altcineva la cârma naţionalei, jucătorii români îşi cunosc lungul nasului. După rezultatul înregistrat la Karlskrona, tricolorii au recunoscut că şansele României de calificare la CE sunt infime, dar îşi doresc măcar o victorie de palmares în partida de mâine. „Nu am jucat rău în tur. Am încredere că putem obţine o victorie la Constanţa. Diferenţa de 11 goluri pare imposibil de remontat, dar noi ne vom lupta“, a spus portarul Ionuţ Stănescu. „Ne gândim cu toţii la acest meci, dar nu ştim ce va fi. Poate nu ne vom califica, dar sperăm să facem un meci frumos şi să câştigăm. Ne-am obişnuit cu ideea că sunt mai buni ca noi, că joacă la echipe mai mari, dar poate, poate va ieşi ceva“, a adăugat Marian Cozma, reflectând în acest fel starea de spirit a colegilor săi.

Vranjes este sigur că Suedia va merge la CE

De cealaltă parte a baricadei, unul dintre marii jucători ai Suediei, Ljubomir Vranjes, care a acceptat să revină la naţională doar pentru meciurile de calificare, a afirmat că este posibil ca echipa sa să piardă partida retur, dar nu calificarea. „Mă aştept la un meci cu totul diferit. Nu cred decât în victorie, dar este posibil ca România să câştige returul, însă nu la diferenţa de care are nevoie pentru a se califica la Campionatul European. Am revenit la naţională pentru a ajuta să ne calificăm, dar nu cred că voi mai participa şi la turneul final de anul viitor. E timpul jucătorilor mai tineri. Probabil îmi voi încheia cariera la echipa naţională şi voi continua doar la clubul Flensburg încă vreo doi – trei ani“, a spus centrul naţionalei Suediei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS