16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim refuză turneele de sală

Oltchim refuză turneele de sală

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal se va întruni astăzi, la Bucureşti, şi va avea ca principal punct pe ordinea de zi modul de desfăşurare a sezonului competiţional 2007-2008. Delegaţii Asociaţiilor Judeţene de Handbal şi cei ai cluburilor din Liga Naţională (feminin şi masculin) vor avea de ales între un sistem asemănător cu cel din campionatul trecut, cu meciuri tur-retur şi Cupa României la final, şi cel care s-a mai aplicat acum câţiva ani, adică turnee de sală preliminare şi apoi turnee play-off (locurile 1-6, pentru stabilirea campioanei şi a participantelor în cupele europene) şi play-out (pentru evitarea retrogradării).
Tehnicianul Gheorghe Tadici, care nu va fi prezent la întâlnire, optează pentru a doua variantă: „Ar fi spre binele echipei naţionale. Ar fi mai puţine meciuri şi am putea pregăti mai bine Campionatul Mondial din Franţa, acolo unde avem ca obiectiv calificarea la Olimpiadă“. În schimb, conducerea Oltchimului vrea un campionat normal, gândindu-se că va pierde spectatorii în prima parte a sezonului, turneele urmând să aibă loc pe terenuri neutre. „Îl înţelegem pe domnul Tadici, se gândeşte la binele naţionalei feminine. Pentru noi mai avantajos este sistemul competiţional cu care ne-am obişnuit, pentru că aşa vom avea spectatori în sală. După ce se va lua decizia la federaţie, vom pune şi noi în vânzare abonamentele, care, în mod normal, se vor epuiza imediat“, a spus Petre Berbecaru.
CS Oltchim va anunţa luni perfectarea cel puţin a unui transfer important. Gruparea chimistă a obţinut deja semnătura portarului Talida Tolnai, de la HC Zalău, handbalistă care ajunsese la înţelegere şi cu Rulmentul Braşov. Oficialii clubului Oltchim au apelat însă la un artificiu. Zalăul i-a prelungit angajamentul şi îi va da, probabil, dezlegare pentru Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS