10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFerrari nu renunţă la luptă

Ferrari nu renunţă la luptă

Piloţii scuderiei „căluţului cabrat“ susţin că lucrurile se vor îndrepta în favoarea lor începând cu cursa de mâine, de la Indianapolis.

Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, a şaptea etapă a Campionatului Mondial de specialitate, se va desfăşura mâine, pe celebrul circuit de la Indianapolis. La această cursă piloţii vor avea de parcurs 306,016 kilometri împărţiţi în 73 de tururi de pistă a câte 4,194 kilometri.
În 2006, Grand Prix-ul Statelor Unite a fost câştigat de Michael Schumacher (Ferrari), care a fost urmat, în ordine, de Felippe Massa (Ferrari), Giancarlo Fisichella (Renault), Jarno Trulli (Toyota), Fernando Alonso (Renault) şi Rubens Barrichello (Honda).
Revăzând rezultatele din sezonul trecut, putem spune că piloţii scuderiei Ferrari, Felippe Massa şi Kimi Raikkonen, se numără printre favoriţii Grand Prix-ului Statelor Unite.
Felipe Massa susţine că începând cu cursa de la Indianapolis lucrurile se vor îndrepta în favoarea scuderiei Ferrari. Brazilianul a opinat că pistele cu puţină aderenţă nu avantajează monoposturile Ferrari F2007, însă circuitul american este pe placul maşinilor scuderiei „căluţului cabrat“.
„Nu-mi mai amintesc ce s-a întâmplat în etapa precedentă, în Canada, sau cel puţin nu vreau să-mi mai amintesc. Este foarte cald la Indianapolis, mult mai cald decât a fost pe circuitele pe care s-au disputat ultimele două curse, şi cred că în aceste condiţii maşina noastră va fi mult mai rapidă.
Cred că pe circuite unde aderenţa este foarte scăzută, precum cele de la Monte Carlo şi Montreal, este mai greu să găsim balansul potrivit pentru F2007 şi să avem aderenţă. La Indianapolis am fost mereu competitivi, iar suprafaţa pistei ni s-a potrivit. Oricum, nu ne vom da bătuţi şi vom lupta până la final. Orice s-ar întâmpla, ştiu că avem o maşină grozavă. Să nu uităm că anul trecut am avut o perioadă dificilă până să ajungem la Indianapolis, însă apoi am fost foarte puternici. Sper ca şi în acest sezon să se întâmple la fel“.
În schimb, se pare că Raikkonen a greşit când a plecat la Ferrari de la McLaren. Lupta pentru titlul mondial este echilibrată, iar Kimi are prea mult de recuperat, în condiţiile în care monoposturile sunt apropiate ca valoare.
„Acum sunt la 21 de puncte în spatele lui Hamilton, dar sunt sigur că şi pentru el vor veni momente dificile. Ultimele trei curse n-au fost ceea ce mă aşteptam. Facem tot posibilul pentru a reveni la nivelul pe care l-am avut în primele trei etape. Vreau din tot sufletul să câştig, pentru că asta ne-ar ajuta mult“, a spus Raikkonen.

Hamilton se gândeşte a titlu

Deşi se va afla pentru prima oară pe circuitul de la Indianapolis, pilotul englez Lewis Hamilton, noul lider a ierarhiei generale a CM, este cotat printre favoriţi la câştigarea cursei. De altfel, Hamilton are gânduri mari pentru acest sezon, nesfiindu-se să declare că vizează titlul de campion mondial. Pilotul englez a spus că are aceleaşi şanse ca şi coechipierul său, Fernando Alonso, să câştige Campionatul Mondial de Formula 1.
„În final, cele mai multe şanse le va avea cel care va face cele mai puţine greşeli şi va fi constant“, a menţionat Hamilton.
După o cursă slabă la Montreal, Fernando Alonso vrea să se revanşeze în Statele Unite, pentru a le reaminti celor care, eventual, au uitat că este campionul mondial din ultimii doi ani. De altfel, Alonso nu doreşte să-şi piardă statutul de lider neoficial al echipei McLaren-Mercedes în favoarea mai tânărului său coechipier, Lewis Hamilton.

Kubica, înlocuit cu Vettel

La cursa de la Indianapolis nu va lua parte Robert Kubica, pilotul polonez fiind implicat, duminica trecută, într-un accident grav, la Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Acesta a suferit o comoţie cerebrală şi o entorsă la glezna dreaptă. Polonezul va fi înlocuit pentru cursa de mâine de germanul Sebastian Vettel.
Vettel, care va împlini 20 de ani pe 3 iulie, este pilot de teste la BMW Sauber. El va participa la primul său Grand Prix, după ce a pilotat pentru prima oară un monopost BMW Sauber la încercările libere de la Marele Premiu al Turciei din 2006.
„Evident că aştept cu nerăbdare primul meu Grand Prix, dar mi-ar fi plăcut ca acest lucru să se întâmple în alte circumstanţe. Nu este niciodată plăcut că un coechipier nu poate pilota din cauza unui accident“, a spus Vettel.

Ierarhiile CM de Formula 1 

Clasamentul general al piloţilor: 1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 48 de puncte; 2. Fernando Alonso (McLaren-Merceds) 40; 3. Felipe Massa (Ferrari) 33; 4. Kimi Raikkonen (Ferrari) 27; 5. Nick Heidfeld (BMW-Sauber) 26; 6. Giancarlo Fisichella (Renault) 13; 7. Robert Kubica (BMW-Sauber) 12; 8. Heikki Kovalainen (Renault) 8; 9. Alexander Wurz (Williams) 8; 10. Nico Rosberg (Williams) 5; 11. Jarno Trulli (Toyota) 4; 12. David Coulthard (Red Bull) 4; 13. Takuma Sato (Super Aguri) 4; 14. Ralf Schumacher (Toyota) 2.
Clasamentul general al constructorilor: 1. McLaren-Mercedes 88 de puncte; 2. Ferrari 60; 3. BMW Sauber 38; 4. Renault 21; 5. Williams 13; 6. Toyota 6; 7. Red Bull 4; 8. Super Aguri 4; 9-11 Spyker, Toro Rosso, Honda 0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS