17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu nu uită şi nu iartă

Lucescu nu uită şi nu iartă

Tehnicianul echipei ucrainene Şahtior Doneţk susţine că se va întoarce în Turcia pentru a le cere socoteală celor care l-au nedreptăţit.

Mircea Lucescu, tehnicianul echipei ucrainene Şahtior Doneţk, a dezvăluit că va antrena din nou în Turcia, fiind animat de dorinţa de a se revanşa în faţa celor care l-au nedreptăţit atunci când a pregătit echipele Galatasaray şi Beşiktaş, cu care a câştigat campionatul intern.
„Într-o bună zi mă voi întoarce în Turcia şi îmi voi lua revanşa. Însă nu ştiu la ce echipă voi veni“, a spus Lucescu. Antrenorul român a precizat că în Turcia i s-au făcut multe nedreptăţi, pentru care va cere socoteală într-o bună zi.
„Am fost nedreptăţit de arbitri şi de unii jurnalişti. Am petrecut clipe grele în Super Lig şi am plecat într-un mod neplăcut. De aceea, vreau să vin şi să le cer socoteală celor care m-au criticat“, a afirmat Lucescu.

„Cluburile îmi înţeleg valoarea“

Mircea Lucescu a spus că de fiecare dată când la cele patru mari cluburi din Turcia – Galatasaray, Fenerbahce, Beşiktaş şi Trabzonspor – sunt probleme în privinţa antrenorului, este menţionat numele său ca eventual înlocuitor.
„Numele meu este menţionat şi în legătură cu echipa naţională, nu doar în ceea ce priveşte cele patru mari cluburi. Bineînţeles că nu rămâne totul doar în presă. Cluburile mă contactează, chiar dacă nu direct, prin intermediari. Am primit şi înainte propuneri de la Fenerbahce, Galatasaray şi Trabzonspor, prin intemediul unor prieteni. Pentru mine este un motiv de mândrie. Am petrecut o perioadă cu succese în Turcia, iar acum văd că aceste cluburi îmi înţeleg mai bine valoarea. Pe de altă parte, mă vor şi suporterii“, a spus tehnicianul român.

„Sunt dator faţă de Ahmetov“

Lucescu a recunoscut că a primit în ultima perioadă o ofertă de la Beşiktaş, dar a preferat să rămână la Şahtior Doneţk, deoarece este mulţumit de realizările acestei echipe şi de perspective.
„Preşedintele Rinat Ahmetov are obiective în ceea ce priveşte cupele europene. Mă apreciază mult. A investit mult în fotbal. În prezent, Şahtior este cel mai mare club din Europa de est. Nici Dinamo Kiev, nici Fenerbahce şi nici Galatasaray nu au reuşit timp de trei ani ceea ce a făcut Şahtior în cupele europene. Am urcat mult în clasamentul UEFA. Am o colaborare bună cu preşedintele. Nu se poate să îi întorc spatele acum. Am o datorie morală faţă de Ahmetov“, a afirmat Mircea Lucescu.
Lucescu a negat că nu s-ar fi înţeles cu Beşiktaş din cauza banilor: „Pentru mine nu contează banii. Dacă ar fi contat, aş fi luat 500.000 de dolari ca daune când am plecat de la Beşiktaş. Era dreptul meu legal, dar am lăsat aceşti bani la Beşiktaş. Este suficient să pună la stadionul Inonu o plachetă cu numele meu.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU