13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Piţ, surpriza Romei

Adrian Piţ, surpriza Romei

Roma a transferat un jucător român despre care se cunosc foarte puţine lucruri la noi în ţară, Adrian Piţ. Transferul fotbalistului a intervenit într-un moment în care în centrul atenţiei la Roma se afla Cristian Chivu.

Într-o perioadă în care Cristian Chivu a acaparat întreaga atenţie a presei din Italia şi România, fiind „transferat“ de nenumărate ori ba la Inter, ba la Real Madrid sau Barcelona, gruparea din capitala Italiei a mai înregimentat un român. Mijlocaşul Adrian Piţ, un necunoscut pentru mulţi români, a ajuns în această săptămână la Roma, după o bună perioadă petrecută în liga a doua elveţiană la AC Bellinzona. Când a vobit pentru prima dată cu jurnaliştii italieni, fotbalistul de 23 de ani părea că nici el nu ştie cum a ajuns să fie transferat de gruparea „giallo-rossa“: „Chivu cred că a oferit unele informaţii despre mine şi sunt foarte fericit că mă pot transfera, pentru că Roma este o echipă cum sunt puţine în lume. Ştiu că toţi cei de la Roma au venit să mă vadă de două ori în Elveţia. Am semnat şi acum aştept confirmarea oficială. Vizita medicală am efectuat-o în urmă cu ceva timp. Am fost accidentat şi după o pauză mai lungă am început să joc din ianuarie, însă acum sunt refăcut complet“, a afirmat Piţ, achiziţionat de Roma gratis, deoarece se afla la sfârşit de contract.
Piţ susţine că a urmărit meciurile Romei şi cunoaşte bine jocul echipei, iar la Bellinzona a avut timp să înveţe limba lui Dante, deoarece oraşul Bellinzona este situat în sudul Elveţiei, unde se vorbeşte italiană: „Cunosc foarte bine jocul echipei, pentru că am urmărit aproape toate partidele la televizor. Roma are un joc pe placul meu, se mişcă foarte bine în atac şi este foarte echilibrată în defensivă“.

„Sunt un mijlocaş înalt şi agil“

Jucătorul român, necunoscut pentru suporterii Romei, şi-a făcut o scurtă prezentare la sosirea în Italia: „Sunt un mijlocaş lateral, înalt şi agil, de picior stâng, şi am jucat şi mai avansat, şi mai retras. De exemplu, în ultimul sezon am jucat atacant lateral în sistemul 3-4-3, dar mă descurc bine şi în defensivă, pentru că am început fotbalul ca fundaş în campionatul României“, a explicat fotbalistul, care la Bellinzona a purtat tricoul cu numărul 10.
Piţ susţine că idolul său este viitorul coechipier de la Roma, Cristi Chivu, pe care nu l-a întâlnit niciodată: „Chivu este jucătorul meu favorit. Nu l-am întâlnit însă niciodată, dar abia aştept să-l văd. De la Roma am discutat doar cu Daniele Prade. Nici cu antrenorul Spalletti nu m-am întâlnit“.
Adrian Piţ (1,88 m, 80 kg) a debutat în Divizia A pe 18 februarie 2002 în tricoul echipei UTA Arad, la un meci cu FC Naţional (1-2). După un an şi jumătate petrecut la „Bătrâna Doamnă“, Piţ s-a transferat la gruparea elveţiană din liga a doua AC Bellinzona, pentru care a jucat 73 de meciuri în patru sezoane, înscriind şi 16 goluri. Piţ a ajuns la AS Roma din postura de jucător liber de contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS