5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞanse mici în faţa armăsarilor suedezi

Şanse mici în faţa armăsarilor suedezi

Lucian Râşniţă, antrenorul echipei de handbal masculin a României, susţine că Suedia este favorită la calificarea la Campionatul European din 2008, după ce a câştigat prima manşă a barajului la o diferenţă de 11 goluri.
„Întâlnirea Suedia – România s-a dorit a fi un meci în care handbalul românesc masculin să rupă şirul necalificărilor la turneele finale. Sunt realist şi spun că Suedia e favorită la calificare. Echipa României a fost învinsă în tur de nişte armăsari, nu de nişte mârţoage. Responsabilitatea înfrângerii mi-am asumat-o. Starea sufletească a jucătorilor noştri în timpul meciului a făcut ca aceştia să rateze de 11 ori faţă în faţă cu portarul advers. Eu am o vorbă, că profesioniştii vorbesc pe teren, iar amatorii de afară. Noi vom face totul pentru a obţine victoria şi poate chiar calificarea, dar în proporţie de 70 la sută Suedia e calificată“, a spus Lucian Râşniţă.
Referindu-se la partida cu Suedia, din returul barajului pentru calificare, extrema Mihai Timofte consideră că reprezentativa scandinavă poate fi învinsă.
„Nu i-am simţit atât de puternici pe suedezi şi cred că scorul este unul mincinos. Suedia poate fi bătută şi nu i-am văzut superiori. Cred că pe teren propriu vom scoate un rezultat bun“, a spus jucătorul.
Naţionala masculină de handbal a României a pierdut meciul cu selecţionata similară a Suediei, scor 25-36 (10-19), în manşa tur a barajului de calificare la CE din 2008, disputată duminica trecută, la Karlskrona. Manşa a doua se va juca duminică, 17 iunie, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor din Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS