10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKubica vrea la Indianapolis

Kubica vrea la Indianapolis

Pilotul polonez Robert Kubica, victima unui teribil accident în Marele Premiu al Canadei, a părăsit patul Spitalului Montreal’s Sacre Coeur şi a afirmat că îşi doreşte să concureze în cursa de duminică, din Statele Unite. „După cum vedeţi, sunt într-o stare bună şi sper să primesc acceptul medicilor pentru cursa de duminică, din Indianapolis. Mă simt bine, dar am avut mare noroc că am scăpat nevătămat dintr-un asemenea accident“, a spus polonezul, care a ieşit violent în decor, în turul al 27-lea de la Montreal, oferind imagini şocante pentru spectatori.
Robert Kubica a afirmat că-şi aminteşte „aproape totul“ din accident. Polonezul a spus că bolidul său, BMW Sauber, a atins partea din spate a maşinii lui Jarno Trulli pe o linie dreaptă, care ducea la acul de păr L’Epingle. A decolat şi a lovit în plin un zid de beton al cărui unghi n-ar fi trebuit să fie acela. Se estimează că viteza în momentul impactului a fost de 280 de km/h, maşina rostogolindu-se apoi de mai multe ori. În urma accidentului, Kubica s-a ales numai cu o gleznă luxată şi câteva contuzii uşoare.

Trulli a răsuflat uşurat

Dacă un purtător de cuvânt al echipei BMW Sauber a spus că polonezul a plecat de la spital la volanul unei maşini, Jarno Trulli, cel din spatele căruia a „decolat“ Kubica, a făcut o cronică a evenimentului nefericit.  
„Înainte de toate, vreau să spun cât de fericit sunt că Robert Kubica nu este grav rănit. Aveam probleme de granulare a pneurilor şi nu aveam aderenţă. Robert era mai rapid decât mine şi i-am lăsat partea stângă a pistei. Ultima dată când l-am văzut în retrovizoare era pe acea parte, apoi am fost lovit din spate şi n-am idee ce s-a întâmplat. Am văzut doar ambulanţa şi eram îngrijorat“, a spus Trulli.
Robert Kubica, de 22 de ani, va efectua astăzi o investigaţie medicală, existând speranţe din partea echipei BMW Sauber de a-l alinia la start, alături de Nick Heidfeld, în Marele Premiu al Statelor Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS