16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGeneraţie talentată, dar obosită

Generaţie talentată, dar obosită

Turneul semifinal de juniori A, găzduit de Craiova, a fost câştigat de Oţelul Galaţi, moldovenii calificându-se în finala de la Mogoşoaia în dauna Universităţii Craiova. Oltenii porneau cu prima şansă de calificare, având în vedere că evoluau pe teren propriu, dar până la urmă au rămas acasă, cu toate că oficialii clubului îşi puseseră mari speranţe în ei, patronul Adrian Mititelu văzându-i deja campioni.
Nu trebuie pusă la îndoială valoarea juniorilor Ştiinţei, unii dintre ei putând face pasul în scurt timp la echipa mare, dar la acest turneu s-a observat oboseală în jocul lor, lucru recunoscut şi de antrenori.
Faptul că unora dintre ei li s-a acordat prea repede statutul de vedeta, dar şi lipsa meciurilor oficiale mai puternice, pe lângă competiţiile de juniori la care participă, constituie alte cauze ale acestui eşec. În timp ce Primăvara nu evoluează în nici un campionat, jucătorii de la Oţelul, spre exemplu, joacă în Liga a III-a, la echipa a doua a clubului, care sezonul trecut s-a clasat pe locul trei în seria I.

Golaverajul a decis

În meciurile decisive de ieri, „oţelarii“ s-au impus cu 5-1 în faţa Unirii Urziceni, în timp ce Universitatea a învins doar cu 1-0 pe FC Braşov. În prima repriză nu s-au consemnat decât acţiunile rapide de contraatac ale braşovenilor, rezolvate de Silviu Lung junior, în timp ce craiovenii pot acuza neacordarea a două penaltiuri, dintre care unul clar. Pentru că aveau nevoie de o victorie la scor, alb-albaştrii s-au trezit după pauză, când au punctat prin Gângioveanu (’58), iar ocaziile au început să curgă la poarta internaţionalului Bălgrădean. Mihai Costea a ratat însă exasperant, Argintaru a trimis mingea în bară şi tabela nu s-a mai modificat. Braşovenii puteau şi ei marca, dar Lung a fost la post. De fapt, portarul Ştiinţei, prin intervenţiile sale de-a lungul turneului, poate fi considerat cel mai bun dintre alb-albaştri, el fiind la final şi cel mai afectat de pierderea calificării.
„Îmi pare rău că nu au reuşit să ajungă la turneul final, pentru că meritau. Calificarea s-a pierdut la meciul cu Oţelul (scor 1-1 – n.r.), şi nu acum. Băieţii au fost foarte obosiţi, s-a greşit cu pregătirea dinainte. Nu au mai putut fizic. Nu dau vina pe arbitru, dar a fost penalti în prima repriză. Dacă intram cu 1-0 la pauză, poate altul era jocul“, a afirmat după meci Florin Cioroianu, care a mai precizat că nu va lua nici un junior în pregătiri cu echipa mare, aceştia urmând să intre în vacanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII