10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmicale cu ospătarii

Amicale cu ospătarii

Primele trei partide de verificare din Austria se vor disputa în compania unor formaţii de amatori, renunţându-se, în schimb, la testele cu Hajduk Split şi Beşiktaş.

Oficialii Universităţii Craiova au anunţat că s-a renunţat la cantonamentul din Slovenia, acolo unde Ştiinţa urma să întâlnească Hajduk Split şi Beşiktaş Istanbul, vicecampioanele Croaţiei, respectiv Turciei, însă a rămas în picioare, până la noi ordine, meciul cu Wisla Cracovia. În aceste condiţii, alb-albaştrii vor efectua un stagiu de pregătire doar în Austria, în perioada 26 iunie – 13 iulie.
Trei dintre cele nouă meciuri de verificare pe care Universitatea le va susţine în turneul din Austria se vor disputa în compania unor echipe de bucătari, şoferi sau ospătari, care vor avea rolul să-i încălzească pe juveţi pentru sezonul 2007/2008. Apoi, Ştiinţa va întâlni formaţii precum Leoben, Schwanenstadt şi una dintre Austria Viena II sau Parndorf, în funcţie de disponibilitatea austriecilor. Trebuie subliniat că toate aceste meciuri se vor desfăşura fără zile de pauză, de pe 30 iunie, până pe 5 iulie. Meciurile cu Debrecen (7 iulie) şi NK Rijeka (9 iulie) vor putea fi considerate primele amicale serioase, după care va urma testul cu Wisla Cracovia.
Ultima dispută în străinătate va avea loc la Andenne, acolo unde Universitatea a fost invitată să ia parte la petrecerea organizată cu ocazia prezentării lotului lui Standard Liege, echipă căreia îi va fi adversară într-un meci pe care belgienii îl văd mai mult un spectacol. La revenirea în ţară, Ştiinţa va susţine un ultim test, în compania unei echipe din Liga I, cel mai probabil Poli Timişoara, intrându-se astfel în linie dreaptă spre noul sezon competiţional.
Din câte se observă, strategia conducătorilor olteni a fost aceea de a conserva energia jucătorilor pentru meciurile importante din campionat, pornind, probabil, de la ideea că oricum rezultatele din amicale contează prea puţin.

Mâine, la medic

Până să plece în stagiul montan de la Sinaia, Universitatea continuă să se pregătească în Lunca Jiului. Cioroianu a programat şi aseară un antrenament cu caracter fizic, în timp ce astăzi sunt prevăzute două şedinţe de pregătire. Mâine dimineaţă, alb-albaştrii vor efectua vizita medicală la Policlinica pentru sportivi din Craiova, unde sunt aşteptaţi şi cei doi internaţionali, Dorel Stoica şi Mircea Bornescu. Aceştia au mai primit câteva zile libere, însă căpitanul Ştiinţei nu a rezistat şi s-a prezentat în cantonamentul din Luncă încă din ziua reunirii lotului, anunţând că doreşte să-şi reia pregătirile mai devreme.
De altfel, Stoica şi-a manifestat ataşamentul faţă de echipă şi prin semnarea unui nou contract, el urmând să îmbrace tricoul Universităţii până în 2012. În aceeaşi situaţie se află şi Florin Costea şi Mihai Dina, care şi-au prelungit cu cinci ani angajamentele cu gruparea din Bănie.

Stîngă nu dă Mercedesul pe căruţă

Deşi prin Bănie s-a vorbit despre o eventuală revenire a lui Ovidiu Stîngă la Universitatea Craiova, acesta fiind dorit în funcţia de antrenor la echipa satelit, se pare că fostul tehnician al Ştiinţei nu este tentat de acest post. Cel puţin aşa susţine fratele său, Virgil, care a comentat ironic aceste zvonuri. „Poate este vorba ca Ovidel, vărul lui Ovidiu, să preia echipa a doua. Vorbind serios, nu cred că este posibil aşa ceva. Ovidiu este în Olanda, acolo unde va mai rămâne cel puţin două săptămâni. Din câte ştiu eu, el are câteva oferte să antreneze în Olanda şi cred că ar fi mai tentat să rămână acolo, lângă familie“, a spus Virgil Stîngă.
Faptul că echipa a doua a Universităţii Craiova va urma să joace în divizia judeţeană reprezintă un alt argument că Stîngă, obişnuit cu ligile superioare, nu este interesat să preia echipa a doua a Ştiinţei sau, cu alte cuvinte, nu este tentat să dea Mercedesul pe căruţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII