15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Bănci şi coşuri de gunoi în cartierele târgujiene

În cartierul 1 Mai Vest au fost amplasate de angajaţii Primăriei Târgu Jiu 18 bănci şi 24 de coşuri de gunoi. „La cererea locuitorilor acestui cartier, am hotărât să aducem aceste bănci şi coşuri de gunoi. Este cel mai mare cartier din municipiu, cu cea mai mare asociaţie de locatari. Vom face aici şi un parc pentru pensionari. Sunt destul de departe de centrul oraşului şi le este greu să meargă în Parcul Central să joace şah. Săptămâna viitoare va fi gata parcul din acest cartier“, a precizat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu. În 1 Mai Vest locuiesc aproximativ 2.000 de persoane. Anul acesta, Primăria municipiului Târgu Jiu va mai primi peste 800 de bănci din fibră care vor fi amplasate în mai multe cartiere ale oraşului.
 Mihaela FLOROIU

A avut zile
Un bărbat de 39 de ani  din Drobeta Turnu Severin a scăpat cu viaţă după ce a căzut în gol de la o înălţime de aproape 20 de metri.
Severineanul fusese tocmit cu ziua de un proprietar de apartament de la etajul patru pentru efectuarea de reparaţii la tencuiala blocului. Bărbatul lucra fără să respecte nici o normă de protecţie a muncii şi fără autorizaţie.
Coarda cu care zidarul se ancorase a cedat, acesta căzând în gol de la etaj.
Cu toate că s-a izbit de betonul din faţa blocului, meseriaşul de ocazie a scăpat doar cu câteva fracturi. Severineanul a fost transportat la un centru medical de specialitate din Bucureşti. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.
 Alin GHICIULESCU

Neatenţie fatală
O fetiţă de numai doi ani a murit înecată într-un canal. Tragedia s-a petrecut luni seară, în Drobeta Turnu Severin.
Micuţa a fost lăsată singură de mama ei în curtea unor prieteni, după care a mers în bucătărie pentru a bea o cafea. După câteva minute, îngrijorată că fetiţa nu mai face gălăgie, femeia s-a speriat şi a mers să vadă ce face, dar fetiţa era de negăsit. După mai multe căutări, femeia şi-a zărit fiica într-un canal. A fost prea târziu pentru a se mai face ceva, Leticia Constantinescu murise înecată. Corpul fetiţei a fost predat Serviciului de medicină legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei morţii.
 Alin GHICIULESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS