22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel se descurcă în Germania

Pavel se descurcă în Germania

Tenismanul român Andrei Pavel s-a calificat, ieri, în optimile de finală ale turneului de la Halle (Germania), dotat cu premii în valoare de 680.250 de euro.
În prima rundă, „cneazul“ l-a învins, în două seturi, cu  6-3, 7-6, pe belgianul Olivier Rochus, ocupant al locului 44 în clasamentul ATP. În optimi, Pavel îl va avea ca adversar pe învingătorul dintre finlandezul Jarkko Nieminen şi belgianul Kristof Vliegen. Pentru calificarea în optimi, românul va primi 20 de puncte în clasamentul ATP şi un cec de 11.500 de euro.
Românul a ajuns pe tabloul principal la Halle, profitând de faptul că elveţianul Roger Federer, liderul clasamentului ATP, a decis să se retragă pentru a-şi lua câteva zile de pauză după finala disputată, duminică, la Roland Garros. Pavel fusese învins la Halle, în ultimul tur al calificărilor, de jucătorul german Simo Stadler, cu 6-7 (2), 7-6 (10), 7-6 (4).
La dublu, Andrei Pavel face pereche cu germanul Nicolas Kiefer şi vor juca în primul tur cu perechea James Blake (SUA)/Tomas Berdych (Cehia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS