13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStart spre performanţă

Start spre performanţă

Jucătorii Universităţii Craiova se vor prezenta astăzi la cantonamentul din Lunca Jiului, pentru a-şi relua pregătirile în vederea noului sezon. 

De astăzi, Ştiinţa îşi reia pregătirile pentru campionatul care va debuta pe 28 iulie şi de la care suporterii olteni aşteaptă foarte multe. După un sezon terminat en-fanfare, cu şase victorii şi două egaluri în ultimele opt etape, care au făcut ca alb-albaştrii să se situeze la mijlocul clasamentului, pretenţiile au crescut în rândul oficialilor echipei. Conducătorii au anunţat că sezonul trecut a fost doar unul de reacomodare cu Liga I şi că echipa îşi va arăta adevărata valoare în noul campionat. Afirmaţiile lor au la bază şi achiziţiile făcute în pauza competiţională, în prezent, conform spuselor antrenorului Cioroianu, toate posturile fiind acoperite. La echipă ar mai fi loc totuşi de un atacant, însă, deocamdată, tratativele cu FC Caracal pentru Boroiban nu s-au finalizat. Indiferent dacă va mai apărea sau nu vreun nume nou în tabăra olteană, lui Florin Cioroianu îi va reveni misiunea de a forma o echipă competitivă, obiectivul impus de patronul Adrian Mititelu pentru noul sezon fiind clasarea pe un loc de cupă europeană.   

Internaţionalii, încă în vacanţă

De la reunirea lotului vor lipsi jucătorii care au fost convocaţi la echipele naţionale, care au primit câteva zile în plus de vacanţă, având în vedere că nu au beneficiat încă de binemeritatele zile de odihnă. „Gârlă va mai avea liber până miercuri sau joi. Chiar dacă nu a jucat la naţionala de tineret, a pierdut aproape toată vacanţa. Bornescu şi Stoica au, în schimb, liber până lunea viitoare. Mircea am înţeles că va merge în Spania, acolo unde se va şi cununa, în timp ce Dorel m-a anunţat că va veni la vizita medicală de vineri şi este posibil să rămână la antrenamente. Wobay are meci pe 16 iunie cu echipa naţională şi are avion pentru data de 18. Va veni direct în cantonamentul de la munte”, a precizat Florin Cioroianu. Antrenorul Universităţii a decis să modifice locul de desfăşurare a stagiului montan de pregătire, preferând staţiunea Sinaia, în detrimentul Predealului. După ce îşi vor încărca bateriile la munte, craiovenii vor susţine mai multe meciuri de verificare în Austria şi Slovenia, unde îşi vor stabili cartierul general pentru două săptămâni.
La reunirea de astăzi vor fi prezente, în schimb, cele mai costisitoare achiziţii ale Ştiinţei, foştii piteşteni Prepeliţă şi Tănasă, dar şi Ionuţ Luţu, care se află încă „în probe“, acesta urmând să evolueze alături de Stoica şi compania doar dacă îi va convinge pe antrenori că poate fi util echipei.

Cu ochii pe juniori

În aceste zile, antrenorul Cioroianu se va ocupa şi cu juniorii, el urmând să supervizeze echipa de juniori A a Universităţii, care susţine, pe stadionul „Ion Oblemenco“, meciurile din cadrul turneului semifinal. „Ne interesează foarte mult evoluţia lor. Mulţi dintre ei, Lung, Neagoe, Bărboianu, Găman, Gângioveanu, Firţulescu sau Buşu au debutat sau fac antrenamente cu prima echipă. Este o generaţie foarte bună, care poate câştiga titlul după 12 ani pentru Craiova la acestă categorie”, a afirmat Florin Cioroianu.
Aseară, jucătorii pregătiţi de fostul preşedinte Ion Geolgău urma să-i întâlnească pe omologii de la Oţelul Galaţi. Astăzi, de la ora 20.00, juniorii Ştiinţei vor da piept cu Unirea Urziceni, ultimul meci al turneului fiind programat miercuri, de la ora 11.30, în compania celor de la FC Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII