10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, la Mondiale

România, la Mondiale

Naţionala lui Tadici a remizat în returul cu Suedia, dar şi-a câştigat dreptul de a merge la Cupa Mondială din Franţa datorită victoriei la o diferenţă de nouă goluri obţinute la Uddevalla.

Încă din startul returului, elevele lui Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi s-au arătat relaxate, motivul fiind diferenţa de nouă goluri din partida tur, disputată la Uddevalla.
În faţa a trei mii de spectatori, naţionala de handbal feminin a României avea să facă una dintre cele mai slabe partide ale ei. Timp de trei minute, cele două echipe au căutat drumul spre poartă, însă Suedia a reuşit să înscrie prima, prim Torstenson. Nordicele au dominat prima parte a jocului, dar fără să reuşească să se desprindă decisiv. La jumătatea primei părţi, oaspetele conduceau cu 7-6, iar Amariei şi compania erau de nerecunoscut. În minutul 21 al primei reprize, România a preluat pentru prima dată conducerea (10-9), prin golul de la şapte metri înscris de Elisei, dar, în ultima secundă a primei părţi, Suedia a beneficiat de o lovitură de la nouă metri, iar Torstenson a stabilit rezultatul pauzei, scor 13-13.

Apatice şi după pauză

Contrar aşteptărilor, tricolorele au avut o evoluţie şi mai slabă în repriza secundă, în primele 12 minute reuşind să marcheze doar un gol, în timp ce Suedia îşi trecuse în cont cinci. Tabela indica 18-14 pentru oaspete, iar calificarea României la turneul final începea să se clatine.
Trimisă în teren abia la jumătatea reprizei a doua, Simona Gogârlă a adus vitalitate echipei, România reuşind, în numai cinci minute, să recupereze diferenţa de patru puncte. Cu toate eforturile depuse de elevele lui Gheorghe Tadici, la finalul celor 60 de minute de joc tabela a indicat 24-24, spre surprinderea minunatului public din sala „Traian“, care, la începutul partidei, era convins că România va reuşi să câştige şi manşa a doua cu Suedia.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS