16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportReunire cu surprize

Reunire cu surprize

Echipa Pandurii Târgu Jiu reia astăzi pregătirea în vederea noului sezon de Liga I, în care are obiectiv clasarea pe un loc de cupe europene.

După două săptămâni şi jumătate de vacanţă, fotbaliştii de la Pandurii revin la antrenamente pentru a pregăti cel de-al treilea sezon al grupării gorjene în Liga I. Dacă în campionatul recent încheiat obiectivul a fost salvarea de la retrogradare, acum ambiţiile sunt mari, clasarea pe locurile 5-8, care ar duce echipa în cupele europene.
„E un obiectiv îndrăzneţ. Tot timpul trebuie să vrei mai mult. Nu cred că ne va lua cineva capul dacă nu o să mergem în cupele europene. Că încercăm e altceva, asta trebuie să se întâmple în sport“, a comentat Eugen Neagoe.
Ambiţiile gorjenilor nu sunt susţinute, deocamdată, nici printr-un buget corespunzător şi nici prin transferuri, deşi preşedintele Marin Condescu are la dispoziţie 500.000 de euro pentru a întări echipa.
Singura certitudine este Mircea Voicu, ex-petroşeneanul fiind de ceva vreme în curtea „pandurilor“. Conducătorii echipei Pandurii s-au ferit să anunţe vreo disponibilizare din lot pentru a nu strica vacanţa fotbaliştilor, deşi este clar că se va renunţa la unii jucători. Presa a vehiculat multe nume care ar putea apărea în lotul „pandurilor” în această vară, dar conducerea grupării din Târgu Jiu nu a confirmat nici unul pentru a nu le mări acestora preţul de achiziţie. 

Guso, Păcurar şi Vasilache sunt învoiţi

„Pandurii“ se reunesc astăzi, la ora 17.30, când vor efectua primul antrenament al noului sezon. Guso nu va fi prezent la reunire, acesta primind câteva zile în plus de vacanţă după ce a răspuns convocării la naţionala Bosniei, în timp ce colegii săi s-au relaxat. Nici Păcurar nu va fi prezent, având de susţinut examene la facultate, şi nici Vasilache, reţinut de probleme personale. Echipa Pandurii Târgu Jiu va susţine joi vizita medicală la Policlinica Sportivă din Craiova, iar vineri formaţia va pleca pentru o săptămână în cantonamentul de la Băile Herculane.
Astăzi la reunire vor fi prezente cel puţin două din noile achiziţii, iar pe parcursul săptămânii la Târgu Jiu vor sosi mai mulţi jucători străini în probe. „Vor fi prezenţi doi-trei jucători cu care vom semna, o să vină şi străini în probe. În mare, lotul cu care vom pleca în Austria va fi cel pe care ne vom baza şi în sezonul următor“, a declarat Neagoe. Tehnicianul nu regretă despărţirea de Jovanovic, care a semnat cu nou-promovata „U“ Cluj. „L-am urmărit şi la Vâlcea şi nu cred că ne putea ajuta. Ne dorim altceva“, a spus Neagoe. Acesta susţine că toţi fotbaliştii din lotul său sunt transferabili. „Dacă au oferte, oricine poate pleca. Fotbaliştii trebuie să circule. Pe Vintilescu nu-l dăm afară, el este golgheterul echipei, şi-a făcut datoria faţă de club. Dacă o să vrea să plece, o să-i dăm drumul. Cu siguranţă vor fi şi jucători la care vom renunţa zilele următoare“, a declarat Neagoe.

Panduri în „Războiul Stelelor“

Echipa Pandurii Târgu Jiu va participa, în premieră, la cea de-a treia ediţie a turneului de fotbal pe plajă „Războiul Stelelor“, ce are loc în perioada 10-17 iunie, la Mangalia. Debutantă la această competiţie, gruparea gorjeană va evolua alături de Steaua, CS Mangalia, Poli Timişoara, Rapid, Dinamo, FC Argeş, Farul, CSM Reşiţa, Callatis Mangalia, o selecţionată din Paris, Naţionala Artiştilor şi echipa Parlamentului României. Regulamentul competiţiei permite ca echipele să aibă în lot doar doi fotbalişti sub 35 de ani, Pandurii Târgu Jiu alegându-i pe Mălăele şi Brotea. Echipa coordonată de Doru Mihuţ va avea în componenţă foşti jucători de la Pandurii, Şolea, Udrea, Opriţa, Croitoru. Iniţial, antrenorul Eugen Neagoe fusese desemnat să conducă selecţionata gorjeană, însă acesta este reţinut cu pregătirea formaţiei din Liga I. Tot la Mangalia, naţionala României de fotbal pe plajă va susţine două meciuri amicale în vederea dublei cu Turcia (21 şi 22 iunie), care va avea loc la Mamaia.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS