6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiga I rămâne departe

Liga I rămâne departe

Elevii lui Costel Pană au întâlnit o formaţie supermotivată şi nu s-au putut impune după un meci în care şi unii „municipali“ au evoluat suspect.

La un an după ce Universitatea Craiova promova în Liga I după o luptă cot la cot cu vâlcenii, CS Municipal a dorit să mărească la trei numărul formaţiilor din Oltenia care joacă în primul eşalon. Elevii lui Costel Pană nu mai aveau calcule prea mari de făcut, trebuia să se impună pe terenul unei echipe deja retrogradate, FC Baia Mare, şi, indiferent de restul rezultatelor, sărbătoarea putea să înceapă la Râmnicu Vâlcea.

90 de minute suspecte

Fără trei din piesele de bază în teren, Cumpănaşu, Melcea şi Cercel, unsprezecele de start al „municipalilor“ a fost ciudat, fără experimentatul Dumitru, cu doi juniori în teren, Dandea şi Vlăduţi, şi în atac cu Ciortan, fotbalist care nu mai intrase titular din tur. În debutul întâlnirii, sârbul împrumutat de la Pandurii Târgu Jiu, Nemanja Jovanovic, a părut că joacă de unul singur şi de la el au pornit singurele faze mai periculoase ale oltenilor. În minutul 18, portughezul Simao avea să arunce prima bombă în tabăra vâlcenilor, după ce l-a executat cu sânge rece pe Poampea. După 30 de minute, conturile erau în mare parte încheiate, Negrea punctând, singur cu portarul vâlcean, după o centrare venită de la Fabian.
Jucătorii celor două echipe au fost la un pas de o bătaie generală, dar centralul Haţegan a domolit spiritele fără să arate un cartonaş roşu, iar calvarul „municipalilor“ a continuat. Mai sperau doar la o minune la Mioveni, acolo unde Dacia nu reuşea la pauză decât un scor alb cu IS Câmpia Turzii. În minutele de debut ale părţii a doua a întâlnirii, oltenii aveau să-şi ia definitiv gândul de la Liga I întrucât au mai încasat un gol în minutul 55, în timp ce argeşenii deschideau scorul cu ardelenii. Golul de 3-1 marcat de Cilean s-a trecut numai la capitolul „diverse“ şi liniştea s-a aşternut la Râmnicu Vâlcea. Va mai trebui să aşteptăm cel puţin un sezon pentru a aduce în Zăvoi pe Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova…

Neţoiu, omul din umbră

În bătălia pentru promovare, vâlcenii a trebuit să se lupte şi cu Gigi Neţoiu, omul de afaceri care a preluat pe Dacia Mioveni, dar care pe tot parcursul sezonului a preferat să ajute din umbră. În plus, argeşenii au beneficiat de ajutorul lui Benone Lazăr, investitorul vâlcean care a şi fost prezent la tribuna oficială din Baia Mare. De partea cealaltă, se pare că „municipalii“ au încercat să beneficieze de sprijinul centralului Haţegan, care i-a raportat lui Gheorghe Constantin că a fost sunat de la Vâlcea şi a cerut să fie schimbat. Potrivit zvonurilor, unii fotbalişti vâlceni nu şi-au apărat corect şansele, o parte din ei urmând să primească oferte de transfer tocmai de la Dacia Mioveni.
„Unii dintre jucătorii mei au fost depăşiţi de miza meciului. Oricum, nu înţeleg bucuria exagerată a fotbaliştilor de la Baia Mare, doar au retrogradat“, a afirmat la finalul meciului Costel Pană.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS