11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStoner a învăţat lecţia

Stoner a învăţat lecţia

După ce a fost depăşit clar de Valentino Rossi la Mugello, Casey Stoner vrea să demonstreze la Barcelona că nu ocupă întâmplător primul loc al ierarhiei piloţilor la MotoGP. Australianul susţine că circuitul din Catalunia i se potriveşte ca o mănuşă.

Al şaptelea Grand Prix de motociclism viteză din acest sezon, cel al Cataluniei, programează astăzi, la clasa MotoGP, un nou duel între liderul clasamentului constructorilor, australianul Casey Stoner de la echipa Ducati, şi „doctorul“ Valentino Rossi, clasat pe poziţia a doua. În episodul „precedent“ al confruntării dintre cei doi, care s-a derulat în urmă cu o săptămână la Mugello (Italia), Rossi a avut câştig de cauză, câştigând cursa după o prestaţie de excepţie, iar Stoner a trecut linia de sosire abia al patrulea. Australianul susţine că a învăţat multe de la acea cursă şi este convins că nu va mai repeta erorile făcute la Mugello. „La Mugello am învăţat diverse lucruri care îmi vor fi de folos la Barcelona. Eu încerc să învăţ câte ceva la fiecare cursă pentru a mă corecta şi pentru a avea o evoluţie mai bună la următorul Mare Premiu“, a spus Stoner.
Deşi motocicleta sa, Ducati, excelează pe liniile drepte, beneficiind de un motor mai puternic decât cel al rivalului Rossi de la Yamaha, Stoner susţine că circuitul de la Barcelona este pe placul său, deşi îl cataloghează drept tehnic: „La Barcelona este una dintre pistele mele favorite. Circuitul te pune la muncă serios, are curbe multe şi rapide, este unul tehnic. Aici Ducati a obţinut prima ei victorie şi sper ca şi anul acesta să facem o figură frumoasă“.

Şi lui Capirossi îi place asfaltul din Catalunia

Alt pilot căruia cursa din Catalunia îi este dragă este italianul Loris Capirossi, unul dintre motive fiind acela că aici, în urmă cu patru ani, pe 15 iunie 2003, a trecut pentru prima dată linia de sosire la „clasa regină“ cu motocicleta Ducati. În spatele lui au rămas atunci Valentino Rossi şi Sete Gibernau. „Iubesc această pistă, am câştigat aici în 2003, iar circuitul este foarte frumos“, a spus Capirossi. Aflat în prezent pe locul al şaptelea în clasament, cu 47 de puncte, Capirossi speră ca motorul său, folosit pentru prima dată la Mugello, să dea randament maxim la Barcelona: „La Mugello am făcut primii paşi apoi am continuat să muncesc toată săptămâna cu noul motor. În Catalunia vom vedea în ce stadiu ne aflăm şi ce trebuie să mai facem. Oricum, eu aştept mult de la această cursă“.

Stoner a fost şeful la anternamentele libere

Casey Stoner şi motocicleta sa Ducati s-au comportat foarte bine, ieri dimineaţă, la antrenamentele libere programate înaintea cursei de la Barcelona. Australianul a oprit cronometrul la un minut, 42 de secunde şi 562 de miimi, devansându-l cu 483 de miimi pe francezul Randy De Puniet de la Kawasaki şi cu peste o jumătate de secundă pe americanul John Hopkins de la Suzuki. Valentino Rossi nu a reuşit să obţină decât al patrulea timp, italianul de la Yamaha oprind cronometrul la 1’43"212. „Doctorul“ a fost urmat de Dani Pedrosa (Honda) şi de Loris Capirossi (Ducati). Marco Melandri (Honda) a continuat să dezamăgească, nereuşind decât al 12-lea timp.
Pilotul Olivier Jacques de la Kawasaki a fost protagonistul unui incident neplăcut, căzând de pe motocicletă la una dintre curbe. El a fost transportat la clinica mobilă a circuitului unde i s-au făcut radiografii şi, cu toate că nu a suferit nici o fractură, rămâne incertă participarea în cursă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS