12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Vintilescu, omul cu golul

Sorin Vintilescu, omul cu golul

Cele zece goluri marcate în ultimii doi ani i-au adus lui Vintilescu titlul de cel mai bun marcator al echipei Pandurii Târgu Jiu în Liga I.

Sorin Vintilescu este cel mai bun marcator al echipei Pandurii Târgu Jiu, reuşind să înscrie peste 40 de goluri în cei cinci ani petrecuţi sub culorile grupării gorjene. Vintilescu şi-a onorat titlul de golgheter şi în Liga I, unde a reuşit zece goluri, patru în ediţia de debut şi şase în campionatul recent încheiat, fiind de fiecare dată cel mai prolific „pandur“. Bilanţul nu-l mulţumeşte însă pe fotbalist, care consideră că aceste cifre puteau fi îmbunătăţite. „Era loc şi de mai bine. Să sperăm că voi plusa. Au fost ocazii, dar aşa sunt eu… fiul risipitor“, a spus Vintilescu.

Cu fotbalul în vacanţă

În scurta vacanţă oferită de antrenorul Eugen Neagoe, Vintilescu a ales să se relaxeze pe litoralul românesc, redescoperind staţiunea Mamaia. Doar meciurile echipei naţionale l-au atras în faţa televizorului, în rest atacantul grupării gorjene ţinându-se departe de fenomenul fotbalistic. Nici măcar oferta din China nu i-a trezit interesul, chiar dacă la 31 de ani este tentant să ajungi la capătul lumii pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare. „Nu am luat în calcul nici o ofertă. Sunt în vacanţă şi nu vreau să mă gândesc la fotbal nici cinci minute. Când o să revin la pregătire, o să analizez oferta şi voi lua o decizie“, a spus Vintilescu.

Contestat de public

Deşi este omul care aduce cel mai adesea golul pentru Pandurii, Sorin Vintilescu nu este nici pe departe adulat de tribune, ci este mai mereu contestat. Ruptura dintre el şi suporteri s-a produs în anul promovării, când a revenit nerefăcut după o accidentare, iar prestaţia sa a fost sub nivelul cu care îi obişnuise pe spectatori. „Nu ştiu cât e de corect că mă fluieră la fiecare atingere de balon, dar ştiu cât e de dureros fiindcă am pătimit mult pentru echipa asta. Mi-am dat şi sufletul pe teren şi poate sunt judecat un pic cam aspru, cu toate că sunt multe meciuri la care şi eu m-aş înjura, cum procedează unii din tribune. Aici nu vorbim de toţi suporterii echipei Pandurii, ci de o parte, pentru că au fost meciuri în care am ieşit de pe teren în uralele publicului. Cred că fiecare coleg de-al meu e client pentru unii din tribune“, a spus Vintilescu.
Pentru că i-a oferit şansa să-şi realizeze un vis, să joace fotbal în primul eşalon, Vintilescu va păstra mereu în inimă Pandurii Târgu Jiu, clubul pentru care a marcat aproape 50 de goluri. „Pentru mine, cele mai mari realizări le-am avut aici. Echipa Pandurii va rămâne toată viaţa în sufletul meu“, a încheiat golgheterul grupării gorjene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS