17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBătaie pentru barajul de promovare

Bătaie pentru barajul de promovare

CFR Craiova – AS Prometeu 1-1
Stadion
„Extensiv“, spectatori: 1.000.
Au marcat: Pătrană ‘76 / A. Luţă ’44.
CFR: Rizan – Cimpoieru, Nicola, Stoian, Zamfir (’56, Fl. Radu) – Matei, Pătrană, Duculescu, B. Nicolae – Diţă (’61, Păpălă), Vâlvoi (’88, Afronie). Antrenori: Cristea Boldici, Ionel Luţă.
Prometeu: Zuleam – Jianu (’76, Fl. Mihai), Sandu, Rotaru, Stoian – Mirea, Stamin, Chiliman, Bălă (’81, Ghiţă) – A. Luţă, Gae (’74, Băltăreţu). Antrenori: Marian Voicu, Paul Răducan.
Catonaşe roşii: Pătrană (‘89), Stoian (‘89).
Au arbitrat: Fl. Duinea – G. Tulbă, Ad. Popescu.
Observatori: S. Pătraşcu, N. Ionescu.

„Ceferiştii“ şi-au câştigat dreptul de a disputa meciul de baraj pentru accederea în Liga a III-a după un joc încrâncenat cu AS Prometeu, care s-a lăsat cu eliminări şi o bătaie pe cinste, cu asistentul Adrian Popescu în prim-plan.

De la meciul naţionalei de tineret a României, din urmă cu câţiva ani, stadionul „Extensiv“ nu a mai fost aşa de populat ca ieri. Toată suflarea fotbalistică din judeţ a venit să vadă marele meci al verii, CFR – Prometeu, decisiv pentru stabilirea echipei care va reprezenta Doljul la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Ceferiştii aveau nevoie de un egal şi l-au obţinut, scorul final al întâlnirii fiind de 1-1, după un meci plin de evenimente.
Nevoită să atace, AS Prometeu a deschis scorul cu un minut înainte de finalul primei reprize, prin Alin Luţă, după un corner executat de Chiliman, mingea fiind recentrată de Rotaru. La acest scor, „pompierii“ puteau fi consideraţi campionii Doljului. Elevii lui Marian Voicu şi Paul Răducan au început şi repriza secundă în forţă, irosind două ocazi clare de gol, care le-ar fi permis să se distanţeze pe tabela de marcaj. Nu s-a întâmplat aşa, iar CFR a alergat după golul egalizator. Şi acesta a picat în minutul 76, dintr-o lovitură liberă executată de căpitanul echipei, Pătrană.
Dacă până atunci partida s-a jucat în limitele sportivităţii, din acel moment meciul a fost mai mult unul al nervilor, victimă căzând unul dintre arbitrii asistenţi, Adrian Popescu, care, cu un minut înainte de final, a fost bruscat de doi dintre jucătorii CFR-ului, moment în care s-a iscat o bătaie generală între componenţii celor două echipe. Centralul Florin Duinea a eliminat doi jucători de la CFR, pe Pătrană şi Stoian, iar finalul a consfinţit calificarea „ceferiştilor“ la meciul de baraj. Acesta va avea loc pe 16 iunie, la Drobeta Turnu Severin, pentru accederea în Liga a III-a CFR Craiova trebuind să treacă de campioana judeţului Caraş-Severin, Gloria Reşiţa.

Boldici vrea cantonament

„Arbitrajul a lăsat de dorit. Arbitrii au încercat să ducă meciul în faţa porţii CFR-ului“, a spus preşedintele grupării de la Depou, Gheorghe Frăţică, trimis de arbitru în tribune la debutul reprizei secunde, pentru injurii. „A fost un campionat greu. Îmi pare rău şi de Prometeu, dar asta e viaţa. Nu îmi fac probleme în privinţa meciului de baraj, pentru că echipa din Reşiţa nu poate fi mai bună ca Prometeu. Sper să facem un cantonament înaintea meciului de la Severin“, a declarat la finalul partidei „principalul“ echipei CFR Craiova, Cristea Boldici.  
La partida de pe „Extensiv“ au fost prezenţi foarte mulţi foşti jucători ai Universităţii Craiova. Sorin Cârţu, Ilie Balaci, Mircea Irimescu, Aurică Bledeanu, Nicolae Negrilă şi Gheorgiţă Geolgău au asistat cu interes la derbiul Doljului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU