16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso a dominat antrenamentele libere

Alonso a dominat antrenamentele libere

Spaniolul Fernando Alonso se simte bine la Montreal, lucru pe care l-a dovedit încă de la primele tururi efectuate la antrenamentele libere. Nu au dezamăgit nici piloţii echipei Ferrari, Massa şi Raikkonen, dar monoposturile McLaren au avut totuşi ceva în plus.

Spaniolul Fernando Alonso (foto) de la McLaren Mercedes, câştigătorul ultimelor două campionate mondiale de Formula 1, a dovedit că se simte ca la el acasă pe circuitul de la Montreal, locul unde în această seară este programat Marele Premiu al Canadei. Ibericul a dominat cele două sesiuni de antrenamente libere, obţinând în fiecare dintre ele cel mai rapid timp. În prima sesiune, Alonso a oprit cronometrul la un minut, 17 secunde şi 759 de miimi, devansându-l pe coechipierul său, Lewis Hamilton cu 208 miimi. Al treilea timp a fost obţinut de finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari, urmat îndeaproape de coechipierul Felipe Massa. Surpriza sesiunii a fost clasarea australianului Mark Webber (Red Bull-Renault) pe locul cinci, la jumătate de secundă în raport cu Alonso. Topul primelor şase locuri a fost completat de Giancarlo Fisichella de la Renault.
Cea de-a doua sesiune a fost dominată tot de McLaren-Mercedes, Fernando Alonso fiind singurul driver care a obţinut un timp sub un minut şi 17 secunde (1’16'’550). Brazilianul Felipe Massa a reuşit totuşi să se intercaleze între cei doi reprezentanţi ai team-ului britanico-german, trecându-şi în cont al doilea timp, cu 540 de miimi mai slab decât cel al lui Alonso. Hamilton a fost al treilea, urmat de Raikkonen, Heidfeld (BMW Sauber) şi Rosberg (Toyota). A treia sesiune de antrenamente, precum şi calificările s-au disputat aseară, după închiderea ediţiei. Cursa este programată astăzi, de la ora 20.00, şi va putea fi urmărită în direct pe TVR 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS