10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinală Henin - Ivanovici

Finală Henin – Ivanovici

Belgianca, triplă câştigătoare a acestei competiţii, este favorită în confruntarea de astăzi cu jucătoarea sârbă, care are numai 19 ani şi este la prima sa finală de Grand Slam.

Jucătoarea belgiană de tenis Justine Henin, cap de serie numărul 1, s-a calificat în finală la Roland Garros, al doilea tuneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-2, pe sportiva sârbă Jelena Jankovici, cap de serie numărul 4. În finală, Henin va întâlni altă jucătoare sârbă, Ana Ivanovici, cap de serie numărul 7, care a trecut în semifinale de rusoaica Maria Şarapova, favorita numărul 2, cu scorul de 6-2, 6-1.
În cazul unei victorii în finala de astăzi, Henin şi-ar putea asigura al patrulea titlu la Roland Garros în ultimii cinci ani, după cele din 2003, 2005 şi 2006. Dacă va câştiga astăzi, Henin ar deveni a doua jucătoare care ar obţine trei succese consecutive la Roland Garros, după Monica Seleş, la începutul anilor ’90.
Ana Ivanovici, de 19 ani, joacă prima sa finală de Grand Slam şi nu a avut nici o emoţie în faţa Mariei Şarapova, câştigătoare la Wimbledon (2004) şi US Open (2006), dar aflată pentru prima oară în semifinale la Roland Garros. În turul trei la Roland Garros, Ivanovici a eliminat-o pe sportiva română Raluca Ioana Olaru.

Ivanovici a învăţat tenis în piscină

Ana Ivanovici a povestit, după calificarea în finală la Roland Garros, că a învăţat să joace tenis într-o piscină.
„Am crescut într-un club care avea un bazin olimpic. Iarna, pentru că încălzirea costa prea mult şi nu era multă lume care îl folosea, acesta era golit, se desfăşura mocheta şi erau instalate două terenuri de tenis. Vara însă era mai bine, aveam mai multe terenuri de zgură“, a spus Ivanovici.
Jucătoarea din Belgrad le-a dezvăluit jurnaliştilor că a avut o copilărie dificilă: „A fost greu, mai ales în timpul bombardamentelor din 1999. Atunci mă gândeam că nu voi putea continua cu tenisul. Apoi am avut probleme cu deplasările, pentru că au existat dificultăţi în ceea ce priveşte obţinerea vizei. Pentru a lua avionul, trebuia să mergem mai întâi cu autobuzul în Ungaria, iar acest lucru lua cel puţin şase ore“.
La 12 ani, Ivanovici a fost remarcată la turneul de la Tarbes de un antrenor care a luat-o cu el în Elveţia.
„Acest lucru mi-a deschis porţile, a fost un moment decisiv al carierei mele. Am început să joc tenis pentru că o admiram pe Monica Seles. Voiam să reuşesc să fac aceleaşi lucruri ca şi ea. Mai târziu, când am început să mă intergrez în circuit, l-am admirat şi pe Roger Federer. Este un mare sportiv şi un om extraordinar“, a spus Ivanovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS