7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFerrari suportă modificări pentru Canada

Ferrari suportă modificări pentru Canada

Scuderia italiană a operat multe modificări la bolizii săi, fiind forţată şi de dificultatea circuitului „Gilles Villeneuve“, în speranţa că va obţine o victorie frumoasă la Montreal.

După numai două curse în Europa (Spania şi Monaco), echipele din Formula 1 se vor muta pe continentul nord-american, unde se vor desfăşura două Grand Prix-uri, despărţite de numai o săptămână, la Montreal şi Indianapolis.
Circuitul „Gilles Villeneuve“ are câteva puncte în comun cu Monte Carlo, în timp ce alte aspecte ale celor două evenimente sunt diametral opuse: în Montreal, ca şi în Monaco, suprafaţa pistei este denivelată, glisierele de protecţie fiind aproape de asfalt, iar pneurile soft sunt alegerea obişnuită, motiv pentru care Ferrari şi-a făcut deja temele. Maşinilor F2007 li se vor înlocui aripile de apăsare aerodinamică maximă cu unele mult mai mici, căci următoarele două Mari Premii din Formula 1 se vor disputa pe circuite de viteză medie spre ridicată. În plus, ambele monoposturi ale Căluţului Cabrat vor avea acelaşi propulsor ca în Monte Carlo, deoarece circuitul din Canada este un loc dificil din punct de vedere al motoarelor: în afară de lunga linie dreaptă, există destule viraje lente, care necesită o bună tracţiune la ieşire.
Modelul Ferrari F2007 va avea, de asemenea, mici modificări ale pachetului aerodinamic, iar pentru acest circuit se va acorda o atenţie deosebită sistemului de frânare şi conductelor de răcire ale acestuia. „Credem că vom avea un pachet puternic pentru acest eveniment“, a spus directorul sportiv al scuderiei Ferrari, Stefano Domenicali. „Nu există nici un motiv pentru care n-am putea să luptăm pentru victorie în Montreal după week-end-ul din Monaco, unde peformanţele nu au reflectat adevăratul nostru potenţial“, a completat Domenicali.
Potrivit statisticilor, circuitul de pe insula Saint Laurent a fost cu noroc pentru Ferrari în trecut, scuderia italiană acumulând 11 victorii. Michael Schumacher a câştigat şase dintre acestea, acesta având un record personal de şapte victorii în Marele Premiu al Canadei.

Massa prefaţează circuitul de mâine seară

Pilotul brazilian al echipei Ferrari, Felipe Massa, a vorbit despre părţile pozitive şi negative ale circuitului de mâine, de la Montreal. El este optimist în privinţa locului pe care-l va ocupa la finalul cursei, bazându-se şi pe rezultatele obţinute în trecut pe acest circuit. „Urmează o parte a calendarului în care mă simt bine. Rezultatele mele pe circuitul din Montreal nu sunt rele, am reuşit un loc patru cu Sauber, ceea ce nu e rău, iar anul trecut am fost al cincilea. Având în vedere locaţia pistei, s-ar putea spune că e vorba de un circuit stradal, dar nu se compară deloc cu Monte Carlo. Dacă priveşti vitezele la care se ajunge, se poate observa că acestea sunt mult mai mari şi, deşi sunt destul de apropiate, glisierele de protecţie nu sunt chiar lângă suprafaţa asfaltică“, a spus brazilianul. „Având în vedere că e vorba de un circuit de apăsare aerodinamică medie, este important să ai o maşină eficientă, care să ofere o aderenţă mecanică bună şi un comportament aerodinamic bun. În cazul nostru, cred că monopostul F2007 va avea un pachet foarte puternic pentru circuitul de la Montreal, la fel ca şi pentru Indy, acolo unde Ferrari a avut rezultate bune. O problemă la Montreal este faptul că pista nu este folosită în mod constant, aşa că nivelul de aderenţă se modifică mult pe parcursul week-end-ului şi trebuie să ai grijă să nu urmăreşti prea mult set-up-ul. Este util să ai la dispoziţie o maşină care poate să escaladeze fără probleme vibratoarele, căci aici trebuie să le foloseşti pentru a obţine un tur rapid. Încă un aspect important este faptul că acesta va fi al doilea week-end pentru motor, dar, deşi niciodată nu putem fi siguri sută la sută, cred că avem un propulsor puternic din punct de vedere al fiabilităţii. În plus, la Monte Carlo motoarele n-au fost prea solicitate“, a conchis Massa.
Ieri, între orele 17.00 – 18.30, respectiv 21.00 – 22.30, au avut loc două antrenamente libere, astăzi, între 17.00 – 18.00, fiind programată altă sesiune de teste, în timp ce de la ora 20.00 vor avea loc calificările. Marele Premiu al Canadei va începe mâine, de la ora 20.00, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU