9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor în Europa la preţ redus

Pandurii vor în Europa la preţ redus

Adunarea Generală a Acţionarilor clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu a aprobat pentru sezonul 2007-2008 bugetul echipei din Liga I, două milioane de euro, acelaşi ca anul trecut, dar şi obiectivul pentru noul sezon, mult mai ambiţios, locurile 5-8, echivalent cu accederea în cupele europene.
Acţionarii, Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, societatea comercială Artego şi Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, prin reprezentanţii lor, au stabilit ca în pauza competiţională dintre tur şi retur să suplimenteze bugetul dacă echipa va avea şanse să-şi îndeplinească obiectivul.
„Am stabilit că, dacă la sfârşitul turului suntem pe unul dintre locurile stabilite prin obiectiv, se va lua în calcul o majorare de buget. Acum, nici nu era posibil, deoarece bugetele locale şi contractele colective de muncă au fost stabilite la începutul anului. Bugetul se stabileşte pe an calendaristic şi va fi acelaşi ca şi anul trecut pentru că fiecare acţionar va veni cu aceeaşi contribuţie“, a spus preşedintele Marin Condescu. Cu aceiaşi bani, cu acelaşi nucleu de jucători ca şi sezonul trecut, antrenorul Eugen Neagoe împreună cu elevii săi trebuie să se autodepăşească în campionatul viitor, când obiectivul este calificarea în cupele europene.

500.000 de euro pentru transferuri

Mandatat de AGA, preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, va cheltui în această vară 500.000 de euro pentru a-i aduce lui Neagoe jucătorii pe care şi-i doreşte. Condescu le-a prezentat acţionarilor o listă cu fotbaliştii de care formaţia Pandurii Târgu Jiu ar fi interesată, însă numele acestora rămân secrete. „Avem la dispoziţie 500.000 de euro şi în această vară ca să transferăm jucătorii de care Eugen Neagoe spune că are nevoie. Suntem în tratative cu mai mulţi fotbalişti, dar vom anunţa transferurile atunci când vom avea certitudinea că vor semna cu noi jucătorii respectivi“, a spus Condescu.

Prea mulţi bani pentru sport

Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Rovinari, acţionar la clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, susţine că unitatea pe care o conduce oferă prea mulţi bani mişcării sportive. Ciurel nu face parte din Adunarea Generală a Acţionarilor clubului Pandurii Lignitul, CE Rovinari fiind reprezentat de Gheorghe Daviţoiu.
„Eu sunt de acord cu susţinerea mişcării sportive, dar de la 16 miliarde, cât dădea complexul pe an, să se ajungă la 50 de miliarde de lei este prea mult. Practic, sunt două milioane de euro numai de la CE Rovinari. Contribuţia pentru AS Pandurii Lignitul Târgu Jiu pe 2007 este de 29 de miliarde de lei, cinci miliarde de lei la echipa de fotbal EMC Rovinari şi 15 miliarde de lei la echipa de handbal Energia Pandurii Târgu Jiu“, a spus Ciurel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS