22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFormaţia Pandurii Cerneţi merge în baraj

Formaţia Pandurii Cerneţi merge în baraj

Liga a IV-a Mehedinţi s-a încheiat miercuri, când a avut loc ultima etapă, care a stabilit şi campioana. După 30 de runde, echipa Pandurii Cerneţi şi-a asigurat participarea în barajul pentru promovarea în Liga a III-a, unde va întâlni, pe 16 iunie, la Caransebeş, campioana judeţului Timiş, AS Mamma Mia Becicherecu Mic. În ultima etapă, din cele şase partide programate, nu s-a desfăşurat decât una, cea de la Cerneţi. La patru meciuri nu s-au prezentat oaspeţii, în timp ce la Hinova au absentat gazdele.
La Cerneţi, liderul s-a impus cu scorul de 3-1 (1-1), însă a avut parte şi de ajutorul arbitrului Marian Balaci, proaspăt divizionar B. A vrut să iasă în evidenţă şi a reuşit. Arbitrul care la un joc disputat la Dănceu a reuşit „performanţa“ să fluiere ofsaid la un corner a început jocul cu o întârziere nejustificată de 20 de minute, cu toate că terenul se prezenta în condiţii optime. A permis ca echipele să evolueze în tricouri aproape identice şi a acceptat ca pe banca de rezerve a oaspeţilor să ia loc persoane din anturajul echipei gazdă.
Jocul s-a încheiat cu victoria gazdelor, care trebuia să câştige pentru a obţine titlul, însă centralul Balaci a închis ochii atât la primul gol, suspect de ofsaid, cât şi la al doilea, când portarul a fost bruscat evident în careul mic. Câştigarea campionatului de Pandurii Cerneţi nu poate fi pusă la îndoială, echipa dovedind în cele 30 de etape că merită acest titlu, însă maniera de arbitraj a lui Marian Balaci a lăsat de dorit, creând nemulţumiri chiar şi în tabăra gazdelor, pentru că nu a acordat un penalti clar în repriza secundă.
Campionatul judeţean s-a remarcat mai mult prin actele de indisciplină, asta şi pentru că sancţiunile au fost de cele mai multe ori blânde. Interesul pentru fotbal în judeţ este însă scăzut, doar 16 echipe înscriindu-se anul trecut la start, dintre care două au abandonat pe parcurs. Din Liga a IV-a a Mehedinţiului nu se retrogradează, pentru că nu există o ligă judeţeană inferioară, aşa că rămâne de văzut dacă pentru sezonul viitor vor fi echipe suficiente pentru demararea campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS