17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal răspunde criticilor pe teren

Nadal răspunde criticilor pe teren

Despre Rafael Nadal s-a scris în ultimul timp, şi nu numai în Spania, că nu mai are forţa necesară să câştige şi în acest an turneul de la Roland Garros. „Rafa“ a demonstrat însă că „funcţionează“ la fel de bine şi a ajuns în sferturile de finală ale competiţiei din Franţa, după o victorie în faţa lui Hewitt.

Celor care îl credeau pe Nadal (foto) ieşit din formă, obosit, fără chef de joc, poate pentru că a jucat prea mult în ultimul timp, spaniolul le-a răspuns cu o victorie în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros. Şi nu a fost o victorie obţinută în faţa unui adversar oarecare, pentru că jucătorul care a stat de partea cealaltă a fileului a fost australianul Lleyton Hewitt. Ibericul s-a impus în trei seturi, cu 6-3, 6-1, 7-6 (5), la capătul unui meci care a durat două ore şi 21 de minute. Nadal, care a împlinit duminică 21 de ani, este unul dintre jucătorii momentului, iar Hewitt poate fi deja catalogat un fost mare jucător, însă nu unul oarecare pentru Nadal, care până la întâlnirea cu australianul de la Roland Garros pierduse patru din cele şase întâlniri cu acesta. Cei doi se mai aflaseră faţă în faţă în urmă cu două săptămâni, la turneul de la Hamburg, când Hewitt nu a reuşit să câştige decât un set în faţa mai tânărului său adversar, care s-a impus atunci cu 2-6, 6-3, 7-5.
Spaniolul, care nu a pierdut nici un set la turneul de la Paris, la fel ca Federer şi Tommy Robredo, va da piept în sferturile de finală, astăzi, cu alt iberic, Carlos Moya, care pare să-şi fi regăsit forma de altădată. Jucătorul, născut la Palma de Mallorca, l-a învins, în optimi, cu 7-6 (5), 6-2, 7-5, pe veteranul suedez Jonas Bjorkan (35 de ani), aflat la a 14-a participare la turneul de la Roland Garros. La fel ca Nadal, Moya a triumfat la Internaţionalele Franţei, dar trebuie să ne uităm pe statisticile din 1998 pentru a-l găsi pe lista câştigătorilor.
Celălalt sfert de finală programat astăzi se va disputa între Igor Andreev şi Novak Djokovic. Rusul a trecut în optimi de un jucător mai bine cotat decât el, cipriotul Marcos Baghdatis, cap de serie numărul 16, pe care l-a învins în patru seturi, cu 2-6, 6-1, 6-3, 6-4. Andreev nu mai ajunsese niciodată în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem.
În schimb, sârbul Novak Djokovic, un jucător care a cunoscut o ascensiune spectaculoasă într-un interval scurt, ajungând al şaselea favorit la Roland Garros, l-a învins pe spaniolul Fernando Verdasco, cu 4-6, 7-6 (2), 6-3, 6-3. Lui Djokovic îi prieşte turneul din Franţa, el ajungând în antepenultimul act şi anul trecut, când avea 19 ani. Sârbul este favorit în faţa lui Andreev, având în palmares trei titluri în acest an (Adelaide, Miami, Estoril) şi o finală (Indian Wells), precum şi un raport victorii-înfrângeri (38-8) impresionant, pentru un jucător de vârsta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS