11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBanii sau victoria?

Banii sau victoria?

Tricolorii susţin că aportul publicului bănăţean se poate dovedi hotărâtor în câştigarea partidei, însă FRF a stabilit preţuri astronomice la bilete, iar timişorenii nu se înghesuie să le cumpere.

Meciul România – Slovenia, programat astăzi, la Timişoara, nu se dispută sub cele mai bune auspicii, Federaţia Română de Fotbal intrând în conflict cu suporterii bănăţeni după ce a stabilit cele mai mari preţuri la bilete din ultimii ani pentru această partidă. Un bilet la sectorul zero costă 200 de lei, unul la tribunele 1 şi 2 – 100 de lei, iar la peluze – 25 de lei. Până ieri-dimineaţă se vânduseră doar 11.000 de bilete, fiind încă disponibile peste 16.000 de tichete.
Selecţionerul Victor Piţurcă şi elevii săi au declarat după partida de sâmbătă, din Slovenia, câştigată cu 2-1, că meciul de la Timişoara va fi mult mai greu, iar aportul suporterilor bănăţeni se poate dovedi hotărâtor în adjudecarea celor trei puncte. Oficialii FRF par însă să aibă altă părere, ei punând pe primul plan umplerea vistieriei, chiar dacă acest lucru înseamnă că stadionul „Dan Păltinişanu“ nu va fi plin la ora meciului.
Elevii lui Victor Piţurcă trebuie însă să treacă peste aceste greşeli manageriale ale oamenilor lui Mircea Sandu şi să obţină toate cele trei puncte din confruntarea cu slovenii, menţinându-se astfel pe prima poziţie în ierarhia Grupei G. De asemenea, ne aşteptăm ca fanii timişoreni să plătească preţul piperat al biletelor şi să-i poarte pe tricolori spre o nouă victorie, care se poate dovedi hotărâtoare în lupta pentru calificarea la turneul final al CE 2008.

Piţurcă are probleme de lot

Selecţionerul Victor Piţurcă se confruntă cu câteva probleme de lot în vederea partidei de astăzi. Atacantul Daniel Niculae este suspendat după ce a fost eliminat în disputa de la Celje, iar mijlocaşii Dorel Stoica şi Laurenţiu Roşu au acuzat intrările dure ale slovenilor din meciul de sâmbătă.
După ce a ratat antrenamentul de luni din cauza unei răceli puternice, atacantul Ciprian Marica s-a pregătit normal ieri, la şedinţa de pregătire programată de dimineaţă. De la acest antrenament a lipsit fundaşul Gabriel Tamaş, care a acuzat ameţeli, el urmând să fie înlocuit la meciul de astăzi cu stelistul Dorin Goian.
Victor Piţurcă s-a arătat nemulţumit de faptul că unii jucători nu sunt concentraţi aşa cum îşi doreşte, din cauza oboselii. „S-a făcut un control la opt jucători care au jucat la Celje, iar unii dintre ei sunt mai obosiţi, de exemplu, Dorel Stoica şi Roşu. Din păcate, nu toată lumea este concentrată aşa cum aş dori eu, dar asta din cauza oboselii. Însă situaţia nu este gravă“, a spus Piţurcă.

Kek vrea să schimbe echipa

Selecţionerul Matjaz Kek intenţionează să efectueze schimbări majore în echipa de start pentru meciul de astăzi cu România, după ce unii fotbalişti nu au dat satisfacţie în partida de la Celje. Căpitanul naţionalei Sloveniei, Acimovici, absent la meciul de la Celje cu România din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile, este indisponibil şi pentru partida de astăzi. Pe lângă Acimovici, selecţionerul Matjaz Kek nu poate conta nici pe jucătorii Bostjan Cesar şi Robert Koren, ambii suspendaţi. Nici unul dintre ei nu a făcut deplasarea la Timişoara.
Presa slovenă susţine că elevii lui Kek trebuie să fie mai relaxaţi şi mai curajoşi în partida de la Timişoara decât în disputa de la Celje. Sfârşitul visurilor în privinţa misiunii de a ajunge la CE 2008 îi va uşura munca selecţionerului sloven, nemaiexistând presiunea rezultatelor. În aceste condiţii, se pare că Matjaz Kek va testa în partida de astăzi şi tinerii, jucători folosiţi mai puţin. Pe lângă Vrsici, ar putea apărea în teren Morec şi Birsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS