17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii i-au băgat în şedinţă pe sloveni

Tricolorii i-au băgat în şedinţă pe sloveni

Selecţionerul Matjaz Kek le-a reproşat jucătorilor săi că au fost blocaţi şi au realizat puţine lucruri pozitive.

Reprezentativa României a învins sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa naţională a Sloveniei şi a trecut pe primul loc în clasamentul Grupei G a preliminariilor CE 2008. Reprezentativa tricoloră va întâlni din nou Slovenia mâine, pe stadionul „Dan Păltinişanu“, din Timişoara, de la ora 21.00.
Înfrângerea de la Celje a aprins spiritele în lotul sloven, selecţionerul Matjaz Kek reproşându-le jucătorilor săi că au fost blocaţi şi au realizat puţine lucruri pozitive, remarcându-i doar pe portarul Handanovici şi pe Vrsici, autorul golului sloven. Matjas Kek îşi îndeamnă jucătorii la mobilizare pentru meciul de mâine şi crede că fotbaliştii antrenaţi de Victor Piţurcă au arătat, la partida de la Celje, cum se joacă fotbalul modern.
„Miercuri (mâine – n.r.) vom juca fără complexe, nu vom ceda fără luptă. Dacă în partidele cu Olanda şi Albania am făcut un pas înainte, cu România am făcut trei paşi înapoi. Românii ne-au arătat cum se joacă fotbalul modern. Am fost prea puţin activi, am alergat prea puţin. Putem juca mult mai bine la Timişoara, dar va fi greu, Cesar şi Koren sunt suspendaţi. Le-am spus jucătorilor mereu să joace agresiv, dar au jucat cu frică. Eu le-am spus una, ei au făcut alta pe teren“, a spus Kek.

Ceh: „România nu e Luxemburg!“

Afectat de criticile antrenorului, mijlocaşul Nastja Ceh a spus că România este o echipă mare şi nu poate fi învinsă la fel de uşor ca naţionala Luxemburgului.
„România nu e Luxemburg! Am jucat în compania unei echipe excelente, care se distinge printr-un joc frumos, rapid, modern. Noi am fost lenţi, ştiam că nu jucăm contra Luxemburgului sau a unei echipe similare. Românii ştiu cu mingea, sunt disciplinaţi, acoperă fiecare metru de teren. Nu caut scuze, asta e realitatea. Românii au fost mai buni, dar golurile au venit pe lipsa noastră de concentrare. Am avut oportunităţi, dar nu le-am fructificat. Nu dau vina pe atacanţi că nu au marcat, ei au dorinţă. Centralul scoţian n-a judecat cu aceeaşi măsură, îi cunoaşte mai bine pe români. Trebuie să recunoaştem însă că nu am fost primii la minge, ne-a dat meritat câteva cartonaşe galbene“, a spus el.
La rândul său, atacantul Klemen Lavrici a opinat că Slovenia are şanse minime să obţină un rezultat pozitiv la Timişoara.
„Suntem dezamăgiţi, am fost prea naivi. Avem şanse minime la Timişoara, dar, chiar dacă nu vom reuşi surpriza, trebuie să jucăm mai bine şi să ne păstrăm speranţa“, a spus Lavrici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS