16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer l-a egalat pe John McEnroe

Roger Federer l-a egalat pe John McEnroe

Favoriţii au ajuns în sferturile de finală, atât la masculin, cât şi la feminin. Federer a stabilit şi un record, reuşind din nou să câştige fără să piardă nici un set, iar belgiana Henin s-a relaxat în meciul cu modesta Bammer. În schimb, Şarapova a tremurat serios pentru calificare.

Cel mai bun tenisman al momentului, elveţianul Roger Federer, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, egalând totodată şi un record, deţinut de legendarul John McEnroe. „Victima“ din optimile de finală a liderului ierarhiei ATP a fost rusul Mikhail Youzhny, al 13-lea favorit al competiţiei de la Paris, pe care elveţianul l-a învins în trei seturi, cu 7-6 (3), 6-4, 6-4, după două ore şi 25 de minute de joc. În urma acestui succes, Federer a ajuns la 11 victorii consecutive fără să piardă nici un set la turneele de Mare Şlem. Doar britanicul John McEnroe mai reuşise să realizeze această performanţă. În sferturi, elveţianul are şansa să treacă de limita de 11 succese în trei seturi în întâlnirea cu spaniolul Tommy Robredo, cap de serie numărul nouă, învingător cu 6-2, 7-5, 6-1 în faţa italianului Filippo Volandri (nr. 19). Cei doi s-au mai întâlnit până în prezent de şapte ori în circuitul ATP, de fiecare dată impunându-se Federer, ultima oară în ianuarie, la Australian Open (6-3, 7-6, 7-5).
În sferturi a mai ajuns şi rusul Nikolay Davydenko, al patrulea pe lista capilor de serie, care s-a impus, nu fără emoţii, în faţa unui adversar redutabil pe zgură, argentinianul David Nalbandian, scor 6-3, 7-6 (1), 3-6, 7-6 (3), după două ore şi 23 de minute de joc. Jucătorul împotriva căruia Davydenko va lupta pentru un loc în semifinale va fi argentinianul Guillermo Canas, cel care în acest an l-a învins de două ori pe Federer, dar şi pe Victor Hănescu în primul tur la Roland Garros. Canas a ajuns în sferturi după victoria cu 6-0, 6-4, 6-2 obţinută în faţa compatriotului

Juan Monaco. Calificare dramatică a Mariei Şarapova

La feminin, meciul care a atras cel mai mult atenţia a fost cel dintre Maria Şarapova, a doua favorită a competiţiei, şi elveţianca Patty Schnyder, cap de serie numărul 14. Rusoaica a reuşit în cele din urmă să acceadă în sferturile de finală, dar a tremurat serios, scorul înregistrat pe tabelă fiind 3-6, 6-4, 9-7, în favoarea ei. În ultimul set, Schnyder a beneficiat de două mingi de meci, pe care le-a irosit, ratând astfel calificarea în sferturi pentru a cincea oară în ultimii şase ani. Şarapova o va întâlni în runda următoare pe compatrioata Anna Chakvetadze (nr. 9), care a trecut cu 6-4, 0-6, 6-2 de Lucie Safarova (nr. 25).
Tot după un meci care s-a disputat în trei seturi a ajuns în sferturi şi tânăra Ana Ivanovic, cea care a pus capăt parcursului Ralucăi Olaru la Roland Garros. Jucătoarea din Serbia, cap de serie numărul şapte, s-a impus cu 6-3, 3-6, 6-3 în faţa spaniolei Ana Isabel Medina Garrigues, Ivanovic reuşind în cursul partidei 11 aşi. Pentru a ajunge în penultimul act, Ivanovic va trebui să învingă o jucătoare redutabilă, Svetlana Kuznetsova, a treia favorită.
Belgiana Justine Henin, creditată cu prima şansă la câştigarea titlului, nu a întâmpinat nici o problemă în optimi, fază a competiţiei în care a întrecut-o, cu 6-2, 6-4, pe austriaca Sybille Bammer (nr. 20). La fel de expeditivă a fost şi americana Serena Williams, învingătoare cu 6-2, 6-3 în faţa rusoaicei Dinara Safina. Justine Henin o va întâlni în sferturi pe Williams.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS