10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia Pandurii îşi va definitiva lotul

Energia Pandurii îşi va definitiva lotul

Handbaliştii de la Energia Pandurii Târgu Jiu s-au reunit pentru două săptămâni, timp în care antrenorul Sorin Toacsen (foto) va pune accent pe pregătirea fizică. Tehnicianul testează în aceste zile trei handbalişti sârbi, Zoran Tesici (centru) şi Dragan Mladen (extremă dreapta) intrând deja în programul echipei, cel de-al treilea urmând să se prezinte astăzi. Toacsen va definitiva lotul mâine, când va da şi un răspuns handbaliştilor sârbi, care au la dispoziţie trei antrenamente în sală pentru a-l convinge că sunt valoric peste jucătorii români. „Căutările au început de foarte mult timp. A fost foarte greu să mai găsim jucători şi nu este ceea ce am fi vrut noi să facem, dar este un an foarte greu pentru a face transferuri. Majoritatea jucătorilor din campionatul românesc sunt sub contract cu echipele lor de club. Am încercat şi am reuşit în mare parte să aducem ce am dorit şi sper că vom face o echipă competitivă pentru sezonul următor. Certitudini sunt venirea mea, extrema stângă Cristian Roşu şi pivotul Mrakic. Prioritatea imediată ar fi o extremă dreapta, un inter dreapta şi un centru. Miercuri sau cel târziu joi vom şti exact ce alegeri vom face, ori jucători străini, ori din România. Dar dacă străinii sunt la fel de buni ca şi cei români pe care îi testăm, românii au şanse sută la sută să rămână sau să vină la echipă“, a declarat Toacsen.
Se pare că interesul grupării gorjene pentru transferarea lui Gâlcă de la Poli Timişoara a scăzut, preţul dezlegării şi salariul jucătorului fiind destul de mari în comparaţie cu valoarea handbalistului. „Situaţia lui este neclară deocamdată pentru că el mai are un an de contract la Timişoara şi problema este că finanţatorul echipei a cerut o sumă destul de mare pentru dezlegarea sa. Cu banii pe care i-am da pe salariul lui şi pe dezlegare am putea să luăm alt jucător la fel de bun sau mai bun decât Gâlcă“, a spus Toacsen.
La reunirea echipei s-au prezentat portarii Tocsen, Bichir şi Rădulescu, jucătorii Păiuş, Ghiră, Truică, Preda, Apolzan, Mazilu, Enache, Radu, Costea, Mihoci, Roşu şi Mrakic, precum şi cei doi sârbi aflaţi în probe, Tesici şi Mladen, primul antrenament al zilei de ieri fiind dedicat fotbalului pe terenul sintetic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS