16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAdnan Guso, garanţia succesului

Adnan Guso, garanţia succesului

Cu Adnan Guso titular ca şi la Oslo, naţionala Bosniei a bătut Turcia, scor 3-2, pe teren propriu, şi a intrat în cărţile calificării la Campionatul European din Austria şi Elveţia.

Revenirea portarului echipei Pandurii Târgu Jiu, Adnan Guso (foto), la naţionala Bosniei a coincis cu două victorii remarcabile obţinute de echipa sa, 2-1 cu Norvegia la Oslo şi 3-2 cu Turcia, liderul neînvins de până atunci al grupei, la Sarajevo. Ambele partide au contat pentru preliminariile Campionatului European ce va avea loc în 2008, în Austria şi Eleveţia. Guso retrăit şi la Sarajevo coşmarul de la Oslo, unde propriii suporteri au provocat întreruperea meciului din cauza torţelor şi fumigenelor. Arbitrul întâlnirii a fost nevoit să întrerupă jocul în două rânduri, în minutele 20 şi 53, forţele de ordine reuşind să-i calmeze pe suporterii bosniaci. Turcia a venit la Sarajevo din postura de mare favorită şi a condus în două rânduri, însă Bosnia a revenit de fiecare dată, reuşind să dea lovitura de trei puncte în minutul 89, prin Custovic.
Cu această victorie, Bosnia a urcat pe locul 3 cu 10 puncte, cu trei mai puţin de locul doi calificant, ocupat de Turcia, dar în faţa Norvegiei şi Ungariei.

Adnan Guso întârzie la reunire

Spre deosebire de colegii săi de la Pandurii, care au parte de trei săptămâni de vacanţă, Adnan Guso trebuie să se mulţumească doar cu şapte zile din cauza programului naţionalei Bosniei. Guso va lipsi, cu acordul oficialilor clubului Pandurii, de la reunirea programată pe 11 iunie, acesta urmând să se alăture echipei pe 16 iunie, înainte de plecarea în cantonamentul de la Băile Herculane.
Portarul “pandurilor” a primit din partea clubului gorjean titlul onorific de “miner de onoare”, după victoria de la Oslo pentru prestaţia sa din poarta naţionalei, aducându-l, totodată, în atenţia cluburilor din Bundesliga, însă preţul cerut de gorjeni, 300.000 de euro, îi ţine departe încă pe nemţi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII