16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au învins Elveţia

Tricolorii au învins Elveţia

Echipa naţională de juniori Under 19 a României este aproape de o calificare în premieră la un turneu final de Campionat European, după ce a început cu o victorie partidele din grupa a 7-a a turului de elită, competiţie care are loc în Elveţia. Pe stadionul „Bruhl“ din Grenchen, trupa lui Florin Cheran s-a impus joi seară, cu scorul de 4-2, în faţa reprezentativei ţării gazdă, considerată principala favorită la calificare. Tricolorii mici au avut o repriză secundă excelentă, în care au reuşit să întoarcă rezultatul de la 1-2, marcând de trei ori, două goluri fiind înscrise din penalti.
Atacantul lui FC Basel, Eren Derdiyok, a deschis scorul în minutul 14, Buhăescu a egalat peste nouă minute, scorul pauzei fiind stabilit de Gashi (’42). La reluare, Rusescu a punctat pentru 2-2 (’59-p), Bicfalvi şi-a adus echipa în avantaj (’70), tabela fiind închisă de Liviu Ganea, în minutul 89, din penalti. Mijlocaşul Ştiinţei, Andrei Ionescu, a fost titular, antrenorul Cheran folosindu-l pe toată durata partidei. Acesta a trimis în teren următoarea echipă: Bălgărdean – C. Păun, Cordoş, I. Radu, Teuşan – Hora (’46, Rusescu), A. Ionescu, Bicfalvi, V. Cristea (’60, C. Florea) – Buhăescu, L. Ganea. În celălalt meci din grupă, Serbia a învins cu 2-1 reprezentativa Danemarcei (Sulejmani ’13, Tadic ’22 / B. Nielsen ’10).
După prima etapă, românii sunt liderii grupei, iar în această seară, tot la Grenchen, vor întâlni Danemarca, în timp ce Elveţia joacă împotriva Serbiei. O nouă victorie a tricolorilor i-ar apropia şi mai mult pe aceştia de participarea la CE 2007 din Austria, competiţie programată în perioada 16-27 iulie, la care vor lua parte cele mai bune opt naţionale Under 19 din Europa. Ultimul meci din grupă, cel cu Serbia, va avea loc pe 5 iunie, pe stadionul „St. Leonard“ din Fribourg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS