15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTotul pentru victorie

Totul pentru victorie

Elevii lui Victor Piţurcă au sosit încrezători în Slovenia şi speră că la anul vor fi din nou în elita fotbalului european.

Pentru naţionala României urmează două meciuri care se pot dovedi hotărâtoare în privinţa calificării la turneul final al CE 2008. Selecţionata tricoloră va întâlni reprezentativa Sloveniei astăzi şi miercuri, primul meci urmând să se dispute la Celje, la ora 21.45, iar al doilea la Timişoara, la ora 21.00, în Grupa G a preliminariilor CE 2008.
Teoretic, aceste două partide nu ar trebui să pună probleme trupei lui Victor Piţurcă, lotul tricolor fiind mult mai valoros decât cel sloven. De altfel, România este neînvinsă de zece partide consecutive şi a primit ultimul gol pe 7 octombrie 2006, în meciul cu Belarus, de la Bucureşti. Tricolorii au obţinut şapte victorii în aceste ultime zece partide. Cele mai importante rezultate au fost victoria obţinută în amicalul cu Spania, din deplasare (1-0), şi meciul egal împotriva Olandei, la Rotterdam (0-0). România nu a mai pierdut un meci oficial în deplasare din 4 iunie 2005, când a fost învinsă de Olanda.
De asemenea, selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă, a mai învins o dată reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 2-0, într-un meci amical disputat în 2006, la Larnaca. Dintre cele cinci meciuri jucate până în prezent, slovenii şi românii au câştigat câte unul, iar trei s-au încheiat la egalitate. Victoria tricolorilor s-a produs la ultima întâlnire directă.
Sunt premise favorabile pentru ca, în această seară, să asistăm la un nou succes al naţionalei României. Trebuie doar ca elevii lui Victor Piţurcă să trateze cu seriozitate această partidă şi să aibă şi acel dram de noroc pe care îl au echipele valoroase.

Tricolorii, încrezători în valoarea lor

Elevii lui Victor Piţurcă şi-au fixat ca obiectiv două victorii în faţa Sloveniei, care ar reprezenta paşi importanţi spre calificarea la turneul final al CE 2008.
Mutu şi coechipierii săi vor să egaleze generaţia lui Hagi şi au demonstrat în confruntarea cu Olanda, de la Rotterdam, că s-au maturizat, fiind foarte disciplinaţi tactic. Tricolorii au declarat că nu se tem de istoria experienţelor negative din trecut şi ştiu foarte bine că actuala echipă a Sloveniei este departe de generaţia lui Zahovici, care i-a eliminat la barajul pentru CM 2002. Ştiu însă şi că Slovenia nu este chiar de neglijat, că poate compensa prin spiritul de echipă.
Selecţionerul Victor Piţurcă a decis să anuleze conferinţa de presă pe care ar fi trebuit să o susţină ieri la Celje. Antrenorul tricolorilor s-a supărat după ce doi operatori de televiziune din România i-au filmat pe jucătorii echipei naţionale în momentul în care plecau de la hotelul din Ljubljana, spre Celje, pentru antrenamentul oficial.

Slovenii mizează pe atac

Selecţionerul Sloveniei, Matjaz Kek, le-a cerut jucătorilor săi un joc direct pe poartă, rapiditate şi creativitate în faza ofensivă în meciul de astăzi cu naţionala României. Kek a fost atât de mulţumit de felul în care s-au pregătit jucătorii săi la primele antrenamente, încât, drept recompensă, a anulat antrenamentul de miercuri seară, dându-le program liber. Matjaz Kek a opinat că circulaţia balonului trebuie să fie mai rapidă pentru a putea surprinde naţionala României.
„Trebuie să înscriem, pentru că nu putem realiza nimic dacă nu facem acest lucru. Trebuie ca mingea să ajungă mai repede la atacanţi“, a spus el.
Fundaşul Bostjan Cesar a devenit incert pentru partida de astăzi, după ce s-a accidentat la glezna stângă la antrenamentulude miercuri. Medicul Vasja Kruh a declarat că va încerca să-l facă apt măcar pentru meciul de la Timişoara şi că Cesar este supus deja unor tratamente intensive. „Sunt şanse mici ca Cesar să fie bun de joc pentru partida de sâmbătă“, a spus medicul lotului sloven. Accidentarea lui Cesar a dat peste cap atmosfera în tabăra slovenă, Kek fiind nevoit să-i caute un înlocuitor. Acesta poate fi Cipot, Elsner sau Morec.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII