7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStadion după norme europene

Stadion după norme europene

Stadionul Municipal din Târgu Jiu se va transforma de săptămâna viitoare în şantier, urmând să fie demarate lucrările la instalaţia de nocturnă şi montarea peluzelor.

Stadion la standarde UEFA, aşa se doreşte a fi „Municipalul“ târgujian din sezonul următor, după ce va fi dotat cu instalaţie de nocturnă, iar peluzele vor fi modificate şi vor fi aduse mai aproape de suprafaţa de joc. Lucrările vor demara probabil săptămâna viitoare. „Luni expiră termenul de contestaţie şi până acum nu a apărut nimic. Dacă nimeni nu contestă firma câştigătoare, vom încheia contractul. Luxten va face instalaţia de nocturnă, la preţul de 45 de miliarde de lei vechi, care va avea generator de rezervă, două transformatoare. Nu riscăm să rămânem în beznă ca în Giuleşti. În momentul în care s-a încheiat contractul trebuie să se apuce de treabă“, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Consiliul local va suporta costurile instalaţiei de nocturnă, în timp ce clubul Pandurii Târgu Jiu se obligă să modernizeze peluzele, suma fiind confidenţială. „Un stadion cu 15.000 de locuri este foarte bun pentru noi, iar în următorii zece ani nu mai trebuie făcut nimic. Peluzele vor fi făcute conform normelor UEFA. Suma de bani pe care o investim nu contează, şi aşa sunt destui care ne numără fiecare leuţ“, a spus preşedintele „pandurilor“, Marin Condescu.

Peluze pentru 7.000 de spectatori

Oficialii Clubului Pandurii speră ca la începutul campionatului să dea în folosinţă peluza care găzduieşte galeria oaspeţilor, cealaltă urmând să fie finalizată până la jumătatea lunii septembrie. Acestea sunt realizate din subansambluri metalice rezistente, montarea lor depinzând de dispunerea stâlpilor de nocturnă. „Amândouă lucrările sunt corelate, nu te poţi apuca de una pentru ca apoi să schimbi pentru că nu iese aşa cum trebuie. Avem terminate toate subansamblurile, trebuie doar montate. Trebuia să începem lucrările în luna aprilie pentru ca peluzele să fie gata acum. Licitaţia a durat foarte mult, a mai fost şi contestaţia, aşa că ne-am întins. Aşa este în România, când te apuci de lucru vine câte unul şi te întoarce că nu ai făcut nu ştiu ce. Ce era mai greu am rezolvat. Peluzele sunt testate din toate punctele de vedere. Nu poţi face o tribună cu 3.500 de locuri de mântuială, e răspundere mare. Va avea şase ieşiri, 16 sau 21 de rânduri, o să schimbe faţa stadionului“, a afirmat Condescu. Şi sporturile de sală vor beneficia de condiţii superioare. Sala Sporturilor din Târgu Jiu este în plină modernizare, primarul dorindu-şi ca lucrările să fie finalizate până la debutul noului campionat de handbal. „La sală mai este mult de lucru. Acum se înşiră tubulatura pentru instalaţia de climatizare şi ultima lucrare e montarea parchetului“, a precizat primarul Florin Cârciumaru. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII